Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisci iz Beograda?

Slovenija se predomislila i otkazala sudjelovanje u vojnom mimohodu u Zagrebu

oluja
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
16.07.2015.
u 22:25

Otkazivanje sudjelovanja slovenska je vlada opravdala 'osjetljivim vanjskopolitičkim pitanjem odnosa unutar jugoistočne Europe, koje je za Sloveniju od strateškog značaja'

Slovenska vlada odlučila je kako njihove trupe ipak neće sudjelovati u vojnom mimohodu povodom obilježavanja obljetnice akcije Oluja 4.kolovoza u Zagrebu, javlja Delo.

Slovenska ministrica obrane Andreja Katić prethodno je potvrdila kako će na paradi sudjelovati deset vojnika i tri aviona tipa Pilatus, no odluka je promijenjena i to, kako piše Delo zbog pritiska srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.

Otkazivanje sudjelovanja slovenska je vlada opravdala 'osjetljivim vanjskopolitičkim pitanjem odnosa unutar jugoistočne Europe, koje je za Sloveniju od strateškog značaja'

Kao dodatan razlog otkazivanja, vlada Mire Cerara navodi činjenicu da većina savezničkih država također neće sudjelovati na obilježavanju. Slovenija je naime bila jedina država članica NATO-a čije su snage trebale sudjelovati na obilježavanju Oluje.

>> Dačić po tko zna koji put pobrkao lončiće i zabio si autogol

Ključne riječi

Komentara 441

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
22:43 16.07.2015.

slovenci se slizali sa srbima... i to bi trebala biti neka vijesti?!... što se mene tiče - jednako su mi nevažni u životu.

HR
H.R.T.99
22:28 16.07.2015.

Da se ne zaboravi. Da li se Hrvatska približava Grčkom scenariju? Zašto Vecernji list šuti? Prema podacima Svjetskog Ekonomskog Foruma: po učinkovitosti svjetskih vlada 139. MJESTO OD 144 MOGUĆA drži Milanovićeva vlada.. A Hrvatska država je na 77. mjestu. Uz sposobnu vladu mogla bi biti među 50 najboljih. ŠESTA najgora vlada na svijetu. Dolje navedeni podaci nisu izmišljeni, nisu nam ih uvalili neki anti Milanovići ili anti ljevičari ili anti partizani ili anti... niti pro HDZ, pro ustaše ili pro četnici ili pro...To su podaci Svjetskog Ekonomskog Foruma. Kojeg li srama. Katastrofa. Milanovic se hvali najboljom vladom ikada. A Vecerni šuti. Svojom voljom ili...

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
22:50 16.07.2015.

Zar Slovenija ima i vojsku!??Svašta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije