Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA

Slovački vitezovi zapalili publiku

koprivnica
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/12
30.08.2015.
u 19:50

Viteški turnir koji je upriličila slovačka skupina Hector bio je samo jedna od atrakcija na starim gradskim bedemima.

Silan je topot konja koji nose oklopljene vitezove kad se sjure jedan prema drugome, a zastrašujuće izgledaju oštra koplja koja konjanici upere jedan prema drugome u želji da zbace protivnika iz sedla. Uvjerili su se u to svi koji su za vikenda potegnuli u Koprivnicu na deseto izdanje Renesansnog festivala, top-manifestacije u Hrvatskoj prema ocjeni HTZ-a.

Viteški turnir koji je upriličila slovačka skupina Hector bio je samo jedna od atrakcija na starim gradskim bedemima. Masovna noćna bitka za grad, koji su opsjeli Osmanlije, također je izazvala oduševljenje. Najzaposleniji, pak, bili su "monasi" koji su kuhali samostansko pivo od koprive – neprekinuti red ljudi neprestance je hodočastio u njihovu pivovaru, i to s glinenim kriglama u ruci jer na Renesansnom festivalu nema plastičnih čaša, kao što ih nije bilo i u doba koje on pokušava oživjeti.

Šef gradske Turističke zajednice Renato Labazan, koji je osmislio koprivničku manifestaciju, zadovoljno je trljao ruke jer je ovogodišnji posjet nadmašio lanjski, kada je gradske bedeme pohodilo oko 40.000 ljudi. Navala je bila tolika da je, primjerice, već u subotu rano poslijepodne službeni parking bio dupkom pun, pa su se gosti parkirali u pokrajnjim ulicama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije