Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branio prijatelja

Dobio uvjetnu jer je u kafiću nožem ubo mladića u rame

policijski auto
Foto: ilustracija
22.03.2015.
u 13:29

Prema optužnici, Krijan je 2. rujna prošle godine u brodskom kafiću "Bumerang" preklopnim nožem u rame ubo Stanića.

Zlatan Krijan (58) iz Slavonskog Broda nepravomoćno je na brodskom Županijskom sudu osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od godinu dana, uz rok kušnje od tri godine, zbog nanošenja teške i po život opasne tjelesne ozljede sugrađaninu Anti Staniću (24).

Prema optužnici, Krijan je 2. rujna prošle godine u brodskom kafiću "Bumerang" preklopnim nožem u rame ubo Stanića. Ubod u arteriju izazvao je krvareći šok, a život oštećenog spasili su liječnici. Događaju je prethodila tučnjava između Stanića i Krijanovog prijatelja Mirka Bašića (60), kojeg je optuženik, koji je do tada mirno sjedio za šankom, odlučio na taj način "zaštititi".

- Osjećam se krivim, prihvaćam optužnicu i izražavam iskreno žaljenje i kajanje zbog događaja. Stanića nisam htio ubiti. Ispričao sam mu se, ali on ne prihvaća moju ispriku - rekao je Krijan. Prvotna optužnica za pokušaj ubojstva preinačena je u nanošenje teške tjelesne ozljede nakon što je medicinski vještak procijenio kako je vjerojatnost da će optuženik svojim preklopnim nožem pogoditi baš arteriju bila toliko mala da se može govoriti o nesreći oštećenog.

Osim toga, ključni svjedok Vedran Ignjatić (30), koji je na prvom ispitivanju tvrdio kako je optuženik namjeravao oštećenog ubosti u vrat, na suđenju nije potvrdio taj dio iskaza. Rekao je samo kako je on razdvajao Stanića i Bašića te kako je Stanića, nakon uboda, automobilom odvezao na Hitnu. Stanić je ostao u uvjerenju da ga je Krijan doista namjeravao ubiti, potkrijepivši tvrdnju slikama iz kojih je, kaže, vidljivo koliko je ubodna rana blizu vratu. - Meni nije važna odšteta, želim samo da se optuženik primjereno kazni – rekao je Stanić.

Sutkinja je na to odgovorila kako ona ne može izreći presudu za pokušaj ubojstva ako dokazi govore suprotno i ako je tužiteljstvo podnijelo optužnicu za nanošenje teške tjelesne ozljede. Krijanu je izrečena i sigurnosna mjera obveznog liječenja od alkoholizma.

>> Muž pucao u ženu, muškarac ranjen pred kafićem u Dugopolju

Komentara 3

KA
kajinx
19:27 22.03.2015.

...u kafiću nožem ubo mladića... Kaže se: uboo.

IV
Ivo105
17:51 22.03.2015.

U samoobrani se ne biraju sredstva

JA
jasna1962
17:49 22.03.2015.

Vjerojatno mu je sin ili kci odnosno rade na sudu.Sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije