navigacija Hrvatska 3
GAJ FM U STEČAJU

Slatinske bitange upropastile ''Gaj FM', a nitko ne odgovara

Obećali su nam da ćemo se poslije stečaja vratiti u tvornicu, a kamo ćemo se vratiti kad se rasprodaju strojevi, pita bivši radnik Josip M.

Slatinske bitange upropastile ''Gaj FM', a nitko ne odgovara

Foto: Dragutin Šantoši

Slatina – Ni tri mjeseca nakon otvaranja stečaja u nekada najvećem i najuspješnijem slatinskom poduzeću 'Gaj FM' nema pomaka koji bi ohrabrili otpuštenih 200-tinjak radnika i uvjerili ih da će se uskoro vratiti na svoja radna mjesta i nastaviti s proizvodnjom namještaja. Neplaćene obveze veće od 90 milijuna kuna, stvorene u nepune tri godine poslovanja, razočarale su radnike koji od države još nisu dobili tri plaće i otpremnine. Razočarani otpušteni radnici, koji su tražili odgovornost bivših vlasnika i uprave za propast poduzeća i njihovih radnih mjesta, upozorili su novinare da se posljednjih dana iz slatinske tvornice izvoze strojevi. Stečajni upravitelj Branko Valentić demantirao je da 'Gaj FM' prodaje strojeve iz slatinske tvornice već, po odobrenju Odbora vjerovnika, izvozi otpisane strojeve iz bivše tvornice 'Đulovac' koje je sudski vještak procijenio kao neuporabljive.

U petak prva javna dražba za 76,4 milijuna kuna 

Za petak je najavljena prva javna dražba imovine stečajnog dužnika 'Gaj FM-a' Slatina procijenjena na iznos od 76,4 milijuna kuna, što je za 2,5 puta više od cijene po kojoj je u stečaju prije tri godine cjelokupna imovina prodana novim vlasnicima koji su slatinsko poduzeće u nepune tri godine doslovno upropastili i zatvorili tvorničku kapiju.

– Naša radna mjesta upropastile su slatinske bitange uz pomoć lokalne politike i gradske vlasti, a za to nitko još ne odgovara. Obećali su nam da ćemo se poslije stečaja vratiti u tvornicu, a kamo ćemo se vratiti kada se rasprodaju strojevi na kojima smo radili – pita otpušteni radnik Josip M. 

 

 

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija