Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bacili mrlju

Skupina sa zastavom IX. bojne HOS-a uzvikivala 'Za dom spremni'. Dvojica privedena zbog paljenja srpske zastave

Knin
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
05.08.2016.
u 19:03

Zlatko Hasanbegović, HDZ-ov ministar kulture, u Kninu je izjavio da ustaško znakovlje nije dobrodošlo.

Policija je počela postupati prema ljudima koji su danas u Kninu palili zastavu Republike Srbije.

Kako doznajemo u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, jedan 44-godišnjak i jedan 27-godišnjak privedeni su na kriminalističko istraživanje u sklopu istrage o paljenju sprske zastave koje se dogodilo danas oko 16 sati u središtu Knina.

Policija još uvijek "utvrđuje okolnosti" događaja u kojem je skupina ljudi sa zastavom IX. bojne HOS-a paradirala ulicama Knina pjevajući ustaške pjesme “Evo zore, evo dana” i “Spustila se gusta magla” te uzvikujući ustaški pozdrav "Za dom spremni". Dogodilo se to po završetku službenog programa na Trgu dr. Ante Starčevića, kada su branitelji iz mnogih ratnih postrojbi šetali gradom noseći svoje zastave i obilježja. Dok su pripadnici IX. bojne HOS-a pjevali ustaške pjesme, novinari Indexa i televizije N1 snimili su kako im nekoliko časnika Oružanih snaga u časničkim odorama mašu i dižu palac u znak podrške, a neki ih građani također podržavaju pljeskom.

Zlatko Hasanbegović, HDZ-ov ministar kulture, u Kninu je izjavio za N1 da ustaško znakovlje nije dobrodošlo.

- Ustaško znakovlje 2016. nigdje nije dobrodošlo i zato sam uputio poruku mlađim naraštajima da ne koriste bilo koje znakovlje propalih režima i ideologija i da ponosno stoje isključivo iza službenog barjaka i grba današnje moderne Republike Hrvatske - rekao je Hasanbegović, kojeg su stotine, ako ne i tisuće građana u Kninu zaustavljale na ulici u želji da se s njime fotografiraju.

>> 'Poruka onima koji su Hrvatsku nazvali slučajnom: Država je stvorena voljom naroda na referendumu te uz pomoć branitelja i Oluje'

Komentara 111

IM
imperatoriso
15:03 05.08.2016.

Opet vama lijevim medijima smetaju HOS-ovci, jesu li vam smetali kada su ginuli u Vukovaru, Dubrovniku, Škabrnji, Maslenici itd. Tamo gdje je odnos srpskih snaga bio 10 naprema 1, tamo su uvijek bili HOS-ovci da svojim tijelima zaustave srpsku vojsku, a gdje ste vi ljevičari tada bili? Bili ste manji od makovog zrna i nadali se da će jugo vojska poraziti naše HOS-ovce i branitelje, e pa gadno ste se prevarili.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
15:03 05.08.2016.

Ovi koji hodaju Kninom i viču "Za dom spremni", HOS-ovci su čiji je službeni pozdrav i grb "Za dom spremni", oni očito jesu bili za dom spremni i zato su pbijedili Aleksandra Vučića, Tomu Nikolića i Ivicu Dačića koji s Pupovcem obilježavaju Dan žalosti u Srbiji, pripremaju nova opanjkavanje Hrvatske po svijetu, a kukavice od Kolinde pa nadalje samo se povijaju pred njima i ispričavaju dok službena politika agresorske države Srbije preraspoređuje svoje pozicije i povećava verbalnu i političku agresiju prema Republici Hrvatskoj, očito ohrabreni što im ovdje nema tko parirati. Pročitajte jučerašnji govor Vučića kao i izjave srpskih popova o zapadnim srpskim zemljama. Bolje vam je pamet u glavu i zbijte redove jer u Srbiji je na pomolu preduvertira Miloševićevskog vremena traženja pravde za srbe. Ne vjerujete? Odmahujete rukom? U redu, strpite se malo, narod kaže živi bili pa vidjeli.

MI
Mimizo
14:45 05.08.2016.

protiv sam ustaških znakova ali zasšto ne pišete i isto ne osuđujete u večernjem nošenje kapa sa zvjezdom petokrakom u kumrovcu i u srbu kao i jugoslovenske zastave dok i to nebudu svi osuđivali neće biti pomirbe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije