Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.09.2015. u 09:35

Premijer otvorio prolaze izbjeglicama otvorena srca, s Vučićem ispao kalkulant

Svaka peta kuna hrvatskog robnog izvoza završi na tržištima CEFTA-e, gdje su Srbija i Bosna i Hercegovina najveći vanjsko-trgovinski partneri. Veliki su to i značajni iznosi te je naivno vjerovati da se gubici pojedinih tvrtki nastali zbog blokada na granici ne bi prenijeli na sve ostale kroz pad poreznih prihoda, smanjenje broja zaposlenih, pad plaća, a onda i BDP-a. Ekonomiju malih volumena koja se tek počela oporavljati od dugogodišnje recesije mogu usporiti i slabiji udari od blokade žile-kucavice koja zapad Europe povezuje s jugom i Bliskim istokom. Sjetimo se samo da je industrijska proizvodnja u siječnju imala velik pad jer su taj mjesec dvije tvornice bile u remontu. Teškoće u prometu robe traju tjedan dana, a izbjeglice su tek krenuli kroz Hrvatsku.

Milanoviću kapa dolje zbog stava i odnosa prema izbjeglicama, čak i onda kada je prema susjedima nastupao mimo diplomatskih običaja. Nakon što je ruta usmjerena prema Hrvatskoj, ničim nije pokazao da se boji i kalkulira, primio je ljude otvorena srca, ponudio smještaj, a kako su oni željeli dalje, to im je i omogućio navlačeći na sebe bijes Slovenije i Mađarske, baš kao što je i on sada bijesan na Srbiju.

Kao dio šire zajednice, Hrvatska je pokazala da zna i hoće civilizirano sudjelovati u rješavanju zajedničkog izbjegličkog problema. Ipak, junačenje i istjerivanje "kaprica" s Vučićem bilo je skupa i nepotrebna predstava i dobro je što nije potrajala jer bi daljnje otezanje donijelo nove gubitke, a možda i nekontrolirane ekscese. Domaće su tvrtke jasno dale do znanja da je zatvaranje granice pogrešna odluka jer su vremena takva da se poduzetnici moraju boriti za svaki ugovor i posao.

Da je blokada potrajala, međunarodni bi se tranzit preusmjerio preko Mađarske, a domaća roba švercala preko Bosne i Hercegovine, što ne treba nikome. Blokade i ucjene nisu prihvatljive ni iz političkih razloga, pogotovo u vrijeme kad države moraju međusobno komunicirati te tražiti najpovoljnije varijante i za sebe i za izbjeglice.

>> Vučić: Nismo poslali izbjeglice prema Horgošu. U 21 sat puštamo hrvatsku robu i kamione

Komentara 147

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
09:50 26.09.2015.

U čemu je problem? Srpski orao i čuvar svih Srba Milanović je paranoidni shizofrenik koji se posvađao sa svojim bratom Ostojićem, pa kad su mu pojačali terapiju onda se pomirio i sad je opet Samo Sloga Srbina Spašava.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
09:46 26.09.2015.

Promašpen komentar, imigranti nikad nisu smjeli biti pušteni da slobodno ulaze preko granice kako žele. Bilo je potrebno odmah učiniti ono što su učinili Slovenci i jednostavno sve identificirati i propuštati samo one ljude koje Njemačka privati, ostale zadržati vani! Što se tiće zatvaranja GP-a, a i cijele reakcije na situaciju, ona je potpuno promašena i diletantska - jasan pokazatelj nesposobnosti vlade!

GO
Gomila
09:45 26.09.2015.

Jadnik izgubljen nesposoban drugi mu diktiraju sta da radi Milance nesposoban

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije