Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupovi u Zagrebu

Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec: Uhićeni smo! Policija: Privedeno 7 osoba

Dražen Keleminec
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/29
28.02.2015.
u 13:45

- Strpali su nas u maricu i sad nas voze. Žele spriječiti naš skup, a istodobno se na Trgu održava neprijavljeni skup antifašista - rekao je Keleminec.

- Uhićen sam - javio nam je danas u 12.15 sati Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP) čije je postrojavanje stranačke vojske na Trgu Bana Jelačića u četvrtak zabranio ministar Ranko Ostojić.

Zbog te je zabrane vodstvo stranke odlučilo da će stranačke Hrvatske domoljubne snage biti postrojene na grobu Ante Starčevića u Šestinama gdje su, oni koji nisu završili u policijskoj postaji, danas obilježili 119. obljetnica od Starčevićeve smrti. - Bili smo kod Okrugljaka i kupovali vijence i svijeće koje smo kanili odnijeti na Starčevićev grob. Tu je mene i suradnike Vladu Turudića, Vladimira Kinđevskog, Branka Koledića i Marka Kleina uhitila policija. Strpali su nas u maricu i sad nas voze. Žele spriječiti naš skup, a istodobno se na Trgu održava neprijavljeni skup antifašista. Ovo je represija! - kazao je Keleminec prije no što je prekinuo vezu.

Policija je priopćila, bez navođenja identiteta osoba, da su Keleminca i njegova četiri suradnika priveli pod sumnjom da su prekršili Zakon o javnom okupljanju, odnosno jer su imali namjeru održati javni skup koji je zabranio ministar. Oni članovi A-HSP-a koji nisu odvedeni u policiju su se postrojili u Šestinama te su položili vijence i zapalili svijeće na grobu Ante Starčevića.

"Crne vojske na Trgu bana Jelačića neće se postrojavati!"

U organizaciji Inicijative "Ujedinjeni protiv fašizma" na Trgu bana Jelačića točno u podne okupilo se nekoliko desetaka građana kako bi se, prema najavi Inicijative, "digao glas protiv snaga mržnje te za Hrvatsku tolerancije i solidarnosti".

"Crne vojske na Trgu bana Jelačića neće se postrojavati! Ideje radikalnog nacionalizma i fašizacije društva neće proći", stoji u priopćenju Inicijative te navode kako danas u Hrvatskoj jedna stranka može slobodno najaviti da će na glavnom zagrebačkom Trgu postrojiti stranačku vojsku, misleći na Autohtonu Hrvatsku stranku prava čiji skup je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zabranio. "U takvoj Hrvatskoj moguće je i da jedna politička stranka, čiji predsjednik otvoreno promovira ustaštvo, najavljuje da će na Trgu bana Jelačića postrojiti svoju stranačku vojsku. Taj nevažni političar, njegova nevažna stranka i 'stranačka vojska' nisu opasnost same po sebi. One su simptom bolesti mržnje, koja ovo društvo može unesrećiti za desetljeća koja dolaze", naveli su iz Inicijative u pozivu na skup.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Zbog mogućeg sukoba sa pripadnicima Autohtone Hrvatske stranke prava policija je bila u pripravnosti cijelo jutro, a na Trgu je parkirano šest "marica", dok "plavaca" ima u širem centru grada. Na Trgu bana Jelačića policija je privela 28-godišnjaka i 35-godišnjaka. Za 26-godišnjaka se sumnja da je prekršio javni red i mir na neprijavljenom skupu protiv fašizma.

Stranačka vojska postrojava se na grobu Ante Starčevića u Šestinama

Nakon što je ministar Ostojić zabranio postrojavanje vojske na Trgu, A-HSP je objavio da će se okupiti u Šestinama, na grobu Ante Starčevića. "Ispred groba postrojit će se stranačka vojska 'Hrvatske domoljubne snage', svi njeni pripadnici prisegnut će Domovini Hrvatskoj te će se položiti vijenac i zapaliti svijeća", pisalo je u priopćenju predsjednika A-HSP-a Dražen Keleminec.

>>Tvrdi pravaši: Ne daju Trg, ali vojsku ćemo postrojiti na Starčevićevu grobu

>>Ostojić zabranio skup A-HSP-a. Iz stranke odgovaraju: Svejedno dolazimo!

Komentara 335

MM
mali mate56
10:02 28.02.2015.

5.8.1995. Oslobodili Hrvatsku Porazili okupatore, agresore Hrvatima izbotili slobodu

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
10:01 28.02.2015.

Crveni fašizam organizirano huška svake subote protiv svega Hrvatskog .

Avatar Idler 3
Idler 3
09:55 28.02.2015.

Posljednji trzaji nesposobnih vlasti no nebuju ih spasili ni "stranačke vojski" nit "ujedinjeni antifašisti". Nestanite više dost vas je !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije