Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobilna aplikacija BetaWarea

Siščani od sada putem CityHuba mogu direktno prijaviti problem komunalnim gradskim službama

CityHub
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
07.07.2015.
u 14:53

Aplikacija, koju je izradila osječka tvrtka BetaWare, počela je s radom ovih dana, a Sisak je postao četvrti grad u Hrvatskoj koju je koristi.

Uočenu potrganu klupu, razbijenu lampu javne rasvjete ili rupu na cesti od sada će Siščani, putem mobilne aplikacije CityHub, moći direktno javiti u komunalne gradske službe. Aplikacija, koju je izradila osječka tvrtka BetaWare, počela je s radom ovih dana, a Sisak je postao četvrti grad u Hrvatskoj koju je koristi. Uz Osijek, Beli Manastir, Antunovac te uskoro i Lipik, aplikaciju su uvela četiri grada u njemačkom Baden-Württembergu te mađarski Pečuh. 

Svaki prijavljeni problem na području grada Siska korišten CityHub aplikacijom će biti detaljno pregledan i obrađen u najkraćem mogućem roku, a uvjet za svaku prijavu je priložena fotografija. Gradske službe će, nakon prijave problema, obraditi, kategorizirati i odrediti tko je nadležan za rješavanje problema te isti nastojati riješiti čim brže i o tome izvijestiti građane koji su ukazali na problem. 

Gradske službe ne mogu u svakom trenutku biti u svim dijelovima grada kako bi uvidjeli neki problem. Kroz ovakav transparentan sustav građani mogu direktno prijavljivati sve komunalne probleme, odnosno sve što ih muči u svakodnevnom životu, a gradske službe dobit će informaciju o tome što to doista muči građane i pokušati što brže riješiti problem – rekao je u ponedjeljak u Sisku Krunoslav Ris, suosnivač tvrtke Betawere koji je uz Damira Bešira, direktora tvrtke LetMeDo, osmislio aplikaciju CityHub. 

Građani aplikaciju mogu preuzeti na svoj smartphone ili tablet na Google Play trgovini ili na Apple App Store. 

>> Osječani će mobitelom slikati pokidane klupe i slati u gradsku upravu

Komentara 3

KS
krao_sam
22:56 07.07.2015.

siscani su vjernici. oni vjeruju. i ljube dom prije svega.

OB
Objektivno...
06:56 08.07.2015.

Čujem od jednog lege da u Osijeku to funkcionira na način tako da kad fotografiraš nekog gradskog moćnika (npr. suca ili policajca kako krše propise) oni te kazneno prijavi za najnovije kazneno djelo (čl. 140. KZ nametljivo ponašanje) tako da možeš lijepo biti osuđen na godinu dana zatvora da razmišljaš o City Hubu. Zato je sigurnije otići na Porn Hub :( Tamo drugi fotografiraju :)

MU
Mukowsky
17:53 07.07.2015.

Zamisli da Zahreb uvede ovu aplikaciju. Sve prijave išle bi odmah Bandiću, pa TV ekipama kako bi mogle Bandića slikati kako dela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije