Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zibel

Sisak korak bliže rješenju problema klizališta

21.05.2015.
u 15:09

U svakom slučaju čini se da će Klizalište Zibel uskoro napokon dobiti krov čime će se sezona klizanja i hokeja uvelike produžiti, dok će se u ljetnim mjesecima isti prostor moći koristi za druge sportske aktivnosti

Sisak je načinio veliki korak prema konačnom rješenju problema svog klizališta Zibel. Naime, dovršen je natječaj za idejno rješenje natkrivanja i rekonstrukcije postojećeg klizališta, koje je bez krova i zbog čega sezona klizanja i hokeja previše ovisi o vanjskim utjecajima poput kiše i sunca. Često se znalo da se utakmice moraju odgoditi, a da momčadi ne mogu trenirati. Na natječaj raspisan u ožujku prispjelo je 10 radova, a ocjenjivački sud je odabrao najbolje.

Najboljima su proglašena tri rješenja, rad autora Đulijana Zulianija, rad grupe autora Bajrović-Žitnik-Potokar te rad dvojca Karlović-Lovas.  U Gradu su odlučili Siščanima omogućiti da vide i izaberu svog favorita među rješenjima koja su osvojila prvo, drugo i treće mjesto. Iako je bila riječ o natječaju natkrivanja klizališta Zibel i uređenju dotrajalih tribina, povećanja kapaciteta svlačionica i pomoćnih prostorija, na natječaj su stigli i radovi koji predlažu gradnju praktički nove ledene dvorane.

Natkrivanje klizališta se razmatra godinama, dok tradicija hokeja u Sisku postoji više od 80 godina. Koje će od predloženih rješenja u konačnici biti primjenjeno još se ne zna, no zasigurno će o tome odlučivati i cijena dvorane. U predloženom kreditu koji će se danas (petak) naći na sjednici Gradskog vijeća Grad je za Klizalište Zibel planirao pet milijuna kuna, no doznajemo da su spremni i na dodatna sredstva, ukoliko to bude potrebno. U svakom slučaju čini se da će Klizalište Zibel uskoro napokon dobiti krov čime će se sezona klizanja i hokeja uvelike produžiti, dok će se u ljetnim mjesecima isti prostor moći koristi za druge sportske aktivnosti.

>> 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
15:30 21.05.2015.

Sisak su skroz skliznuli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije