Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog nenamjenskog trošenja

Sisačko-moslavačka županija podnijet će kaznenu prijavu protiv Zdenka Vahovca (SDP)

Zdenko Vahovec
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
07.04.2015.
u 15:23

Prema riječima župana Ive Žinića (HDZ) ustanovljeno je kako je, u vrijeme vladavine Vahovca, od razročenih 20 milijuna kuna kredita za dospjele radove potrošeno 12,462 milijuna dok je 7,537 milijuna kuna potrošeno nenamjenski, za druge svrhe

Sisačko-moslavačka županija podnijet će kaznenu prijavu protiv bivšeg vršitelja dužnosti župana Sisačko-moslavačkog Zdenka Vahovca (SDP) zbog nenamjenski potrošenih sredstava iz kredita za gradnju nove Osnovne škole Popovača.

Prema riječima župana Ive Žinića (HDZ) ustanovljeno je kako je, u vrijeme vladavine Vahovca, od razročenih 20 milijuna kuna kredita za dospjele radove potrošeno 12,462 milijuna dok je 7,537 milijuna kuna potrošeno nenamjenski, za druge svrhe.

- Riječ je o strogo namjenskom novcu zbog čije potrošnje sada dižemo kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe županije, a odgovornost ćemo tražiti i u Odjelu za financije koji je morao nadzirati tu potrošnju - rekao je Žinić.

Kredit u iznosu od 50 milijuna kuna Županija je podignula 2012. godine, a gradnja škole počela je u svibnju 2013. godine. Dodatnih sedam milijuna kuna za gradnju škole osigurava Grad Popovača. Škola će primiti učenike u školskoj godini 2016./2017. Župan je rekao i da su od bivših i sadašnjih čelnika Županijske skupštine zatražili povrat dijela naknada jer su oni, u vrijeme dok su primali redovne naknade za obavljanje funkcije predsjednika i dopredsjednika Skupštine, ujedno primili i vijećničke naknade za sudjelovanje na Skupštini.

- Ne može netko, kao jedna osoba, primiti dvije naknade za istu sjednicu Županijske skupštine. Ukupno smo tražili povrat oko 100.000 kuna od čega na bivšeg dožupana Vahovca otpada 26.831 kuna - kazao je Žinić. Rekao je i da su nedavnu odluku skupštinske većine o povećanju vijećničkih naknada stavili izvan snage i zatražili mišljenje Ministarstva uprave o njezinoj legalnosti. Župan je potvrdio kako je zadnjih dana jedan broj zaposlenika županijske uprave bio ponovo pozivan na razgovore u USKOK i DORH, a vezano uz istrage koje su u tijeku iz vremena vladavine bivše županice Marine Lovrić Merzel.

Osvrnuo se i na najave kako bi se radioaktivni otpad mogao odlagati na području Općine Dvor.

- Ništa se ne može na silu dogoditi, ako nije usuglašeno s lokalnim stanovništvom. Ako građani ne žele odlagalište, i mi ćemo se boriti za to. U županijskom prostornom planu lokacija za odlagalište radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori nije ucrtana - rekao je župan.

>> 'Sad spočitavaju ugovore, a primali su velike naknade od Lovrić Merzel kojoj su držali lojtre'

>> Ivo Žinić preuzeo vlast od Zdenka Vahovca

Komentara 4

FR
franjo1995
16:35 07.04.2015.

Župane Ivo , napravi reviziju prošlih deset godina svih poslova kupo-prodaje , provjeri svaku školu , bolnicu i zgradu koju su obnavljali ili kupili , sve je to frizirano i namješteno u korist bivše i jedine sdp župance i njenihenih savjetnika ! Uskok treba jedan odjel otvoriti u Sisku da ispita sve lopovluke bivše sdp garniture i njihovih savjetnika iz stranki Hsp , sdss, Bošnjaci , razni umirovljenici , hns i drugih koji su držali ljestve bivšoj darežljivoj sdp županici . Nije samo Marina peglala kartice i imala koristi od peglanja ! Marinu su pratili po šumama i vikendicama oko Siska svi ministri kumovi , oba dva lijeva predsjednika , premijer Zoki , svi su oni imali bankomat U Sisku i koristili ga kada im zatreba kuna . Nije Marina sama kriva za sve lopovluke !

DU
Deleted user
17:45 07.04.2015.

Samo lustracija može sve riješiti. Oslobodimo se komunjara ako želimo biti napredna i moderna država.

SU
sumar
17:23 07.04.2015.

Franjo, ovaj broj 1995 to je sigurno tvoja godina rođenja,pa se zapitaj koga bi sve trebalo pretresati još prije nego si se ti možda rodio srečom neki su već i poumirali nažalost.Mislim da bi trebalo onda sve preslušati i istražiti počevši od 90-godine (samo radi PRIVATIZACIJE ).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije