Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNOVA VOZNOG PARKA

Sisački Auto promet do rujna će dobiti 11 novih autobusa

Darko Majić, Kristina Ikić Baniček i Robert Vrhovski
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/7
30.05.2016.
u 15:19

Kupit će se dva polu-niskopodna gradska autobusa i devet klasičnih autobusa za prigradski promet

Sisački Auto promet do rujna će dobiti 11 novih autobusa, čime će obnoviti svoj, već zastarjeli, vozni park. Temeljem kredita s Europskom bankom za obnovu i razvoj ugovor o nabavci novih vozila ptopisali su u ponedjeljak, direktor Auto prometa Sisak Darko Majić i direktor tvrtke Autobus d.o.o. Robert Vrhovski uz supotpis gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

Kupit će se dva polu-niskopodna gradska autobusa i devet klasičnih autobusa za prigradski promet. Cijeli natječajni postupak vodio je EBRD, a proizvođač autobusa odabran je na temelju tri kriterija: cijena vozila, cijena održavanja vozila i potrošnja. Ukupna cijena je  milijun i 748 tisuća eura, a kredit se vraća osam godine počevši od 2017. godine.

- Ovih devet prigradskih autobusa imaju licencu za prijevoz školske djece. Naime, sad se prijevoz djece obavlja s 13 autobusa za osam osnovnih škola, a prioritet  nam je bio osigurati sigurniji prijevoz školske djece. Kredit se vraća na rok od osam godina - rekao je Darko Majić koji ističe kako će sada iamti i dovoljno autobusa u rezervi.

- Naime, do sada, u slučaju kvara, linija stoji dok se ne oslobodi neki drugi autobus iz drugih linija. Ovime ćemo uvijek moći imati autobus u rezervi da preuzme liniju stalu zbog kvara. Uz to, imamo i pet starih autobusa iz 1986. i 1989. Njih ćemo sada napokon moći otpisati - rekao je Majić dodavši kako je u cijenu uključena i obuka vozača te mehaničara za rad na novim IVECO vozilima.

Direktor tvrtke Autobus d.o.o. Robert Vrhovski napomenuo je kako je njegova tvrtka ovlašteni zastupnik IVECO BUS autobusa za hrvatsko tržište, a IVECO BUS je jedan od vodećih europskih proizvođača autobusa koji godišnje proizvede od 8500 do 9000 autobusa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije