Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popustila javnosti

Sisačka županica vraća luksuzni Audi

Marina Lovrić Merzel
Foto: Boris Ščitar
1/2
25.11.2013.
u 11:43

Marina Lovrić Merzel danas kazala da će skupocjeno službeno vozilo, kupljeno na leasing za 430.000 kuna, biti vraćeno leasing kući, a dvije dosad plaćene rate ona će podmiriti iz svojega džepa. Županica, međutim, i dalje smatra da nije pogriješila kupivši luksuzni auto

Skupocjeni Audi A6, koji je nedavno Sisačko-moslavačka županija kupila za 430.000 kuna, bit će vraćen, objavila je to danas županica Marina Lovrić Merzel (SDP), za čije je potrebe luksuzna limuzina i kupljena.

– Pokrenut je postupak vraćanja Audija leasing kući, a dvije dosad plaćene rate za leasing podmirit ću iz vlastitih sredstava, rekla je županica na početku aktualnog sata današnje sjednice sisačko-moslavačke Županijske skupštine.

Iako Marina Lovrić Merzel i dalje smatra da nije napravila ništa pogrešno kupnjom Audija A6, očito ju je pritisak javnosti i lavine reakcija kako je rastrošna, a županija joj je među najsiromašnijima u državi, natjerao na ovaj postupak. Ranije je rekla da je luksuzni automobil kupila zbog vlastite sigurnosti jer automobilom prijeđe i do 250 kilometara dnevno.

No, nisu samo dvije rate leasinga za skupocjeni automobil jedini troškovi koje će Sisačko-moslavačka županija imati zbog vraćanja Audija A6. Prema općim uvjetima o leasingu tvrtke Porsche leasing, od koje je natječajem i nabavljen automobil, u slučaju prijevremenog raskida ugovora naplaćuje se naknada od tri posto, u trenutku raskida Ugovora, nedospjelog iznosa financiranja.

Riječ je o nekih 12.000 kuna koje će županija morati platiti, a županija če, kao primatelj leasinga, snositi i sve moguće troškove saniranja kvarova ili ogrebotina koje se pronađu na automobilu prilikom vraćanja.

Siščani županici donijeli stotinjak autića: 'Ovo je otpor bahatoj praksi'

Što je to županija sve mogla sa 433 tisuće kuna

Lovrić Merzel: Nikad nisam napravila ništa nezakonito!

Komentara 73

Avatar salaso
salaso
12:00 25.11.2013.

Ima tako lijepih i dobrih auta oko 150 000 kn..šta joj je to trebalo?..Šta bi jj falilo u jednoj škodi octaviji, najnovije linije?..Te naše političare treba stvarno smanjiti u tim svojim funkcijama, jer bahatost je dosegla kritičnu masu pri kojoj bi u srednjem vijeku netko od njih završio na lomači..sigurno.

MI
microlion
11:48 25.11.2013.

To je tek početak. Neka sad luksuzne aute vrate i ostali župani i gradonačelnici!

DU
Deleted user
12:07 25.11.2013.

Opa, pokušava se spasiti slijedeći mandat :-) ? Ajd vidjet ćemo kolika je amnezija naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije