Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna televizija

Siniša Kovačić izbrisan kao zakonski zastupnik HRT-a, u sudski registar upisan Blago Markota

Blago Markota, Siniša Kovačić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
18.11.2016.
u 14:45

Preregistracijom podataka u sudskom registru završena je kriza upravljanja javnom televizijom nastala nakon isteka produljenog mandata bivšeg v.d-a Kovačića početkom listopada

Trgovački sud u petak je objavio rješenje na temelju kojega se u sudskom registru briše ime Siniše Kovačića kao zakonskog zastupnika HRT-a te je sedam dana nakon imenovanja u Saboru Blago Markota kao vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja i službeno upisan kao zastupnik javne radiotelevizije.

Upis promjene čelnika HRT-a u sudski registar uslijedio je nakon objave odluke Hrvatskog sabora o imenovanju Markote u Narodnim novinama, službenom glasilu Republike Hrvatske. Do objave te odluke, ističu s HRT-a, promjena podataka u sudskom registru nije mogla biti provedena te je preregistracijom Blago Markota u petak i službeno naveden kao osoba odgovorna za zastupanje HRT-a.

Preregistracijom podataka u sudskom registru završena je kriza upravljanja javnom televizijom nastala nakon isteka produljenog mandata bivšeg v.d-a Kovačića početkom listopada. Kovačić je, kako se saznaje s HRT-a, vraćen na mjesto komentatora, a Markota je zatražio očitovanja podređenih mu ravnatelja poslovanja, programa, produkcije i tehnologije HRT-a o radu u proteklom razdoblju. Između ostaloga, zatražena su i očitovanja o angažiranju Romana Bolkovića, Željka Pervana i Tihomira Dujmovića kao vanjskih suradnika HRT-a koji su dobili emisije bez potpisa odgovorne osobe na HRT-u. 

Markota je, osim toga, poništio Kovačićevu odluku o donošenju novog Etičkog kodeksa za novinare i kreativno osoblje HRT-a i to na temelju zaključka Nadzornog odbora da je taj dokument ništavan jer nije donosen u skladu s postupkom propisanim Statutom HRT-a.

>> Iva Gačić postala medijska konzultantica u kompaniji grčkog milijardera

Komentara 2

ST
Stefan1954
20:54 18.11.2016.

Drugo nije ni zasluzijo na mjesto da ih je smjenijo on je sve komunjare zadrzao

DO
doktorica
17:14 18.11.2016.

sad će biti komentator na HRT, nije se isplatilo biti bahat sa novinarima i kolegama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije