Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ustavni sud

Sindikati traže da im Vlada vrati 500 milijuna kuna

sindikati
Foto: Borna Filić/PIXSELL
22.07.2014.
u 14:00

Na prijedlog sindikata pokrenut postupak ocjene ustavnosti Zakona o uskrati prava na uvećanje plaća.

Nezadovoljni izmjenom zakona kojom su od travnja državnim i javnim službenicima suspendirani dodaci na plaću temeljeni na duljini staža od 4, 8 i 10 posto, devet sindikata obratilo se Ustavnom sudu koji je u petak pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti Zakona o uskrati prava na uvećanje plaće.

Suci su zatražili očitovanja od Ministarstva rada, financija i uprave.

– Imali smo jake argumente kada smo zakonom suspendirali isplatu dodataka od 4, 8 i 10 posto do konca ove godine. Za te dodatke godišnje treba 500 milijuna kuna koje država u ovom trenutku nema, a službenici na ime duljine staža ionako dobivaju plaće uvećane za 0,5 posto za svaku godinu staža – poručuju iz Vlade. Na prijedlog Matice hrvatskih sindikata Ustavni sud je pokrenuo ocjenu ustavnosti i Vladine odluke o neisplatama božićnica i regresa u 2012., 2013. i 2014. godini.

>>Ustavni sud vraća božićnice i regres?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije