Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO SRIJEDE NAVEČER

Sindikati prikupili 205 tisuća potpisa za referendum o outsourcingu

sindikati
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.06.2014.
u 16:03

to je 55 posto od prvotno zacrtanih 375 tisuća potpisa

Do srijede navečer sindikati su prikupili 205 tisuća potpisa građana za raspisivanje referenduma o zakonu protiv izdvajanja pratećih djelatnosti iz javnih službi, tzv. outsourcinga, što je 55 posto od prvotno zacrtanih 375 tisuća potpisa. Osokoljeni dobrim odzivom, naime, sindikati sada želi skupiti pola milijuna potpisa.  

– Pojačali smo tempo, u Zagrebu otvorili još četiri nova štanda za potpise, a do kraja će biti i iznenađenja – kaže u ime koordinacije 17 sindikata Željko Stipić, šef školskog sindikata Preporod.  

U broju potpisa prednjače Zagreb, Split i Bjelovarsko-bilogorska županija, dok se slabo potpisuju u Zadru, Virovitičko-podravskoj te Varaždinskoj županiji.  

Svi trgovački centri u Zagrebu odbili su postavljanje štanda u svojim prostorima, osim splitskog Jokera, izvijestio je Stipić, rekavši i kako su ministri navodno podijeljeni oko outsourcinga.

Opreznija je bila Spomenka Avberšek iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, kazavši da Vlada nije odustala od izdvajanja i da se ne smije dogoditi da sindikati ne prikupe dovoljno potpisa.

Stipić je kazao da iza Željka Jovanovića ostaje "spaljena zemlja" te će njegovu nasljedniku trebati cijeli mandat samo da popravi posljedice.

>> ´Domaća Marija Antoaneta čistačicama poručuje: Outsourcirajte se!´

Komentara 20

DU
dugi
17:31 12.06.2014.

A da VL "outsorsa" pisanje napisa o Hrvatskoj na HRVATSKOM jeziku, Filozofskom fakultetu, odjel Hrvatskog jezika?!

NV
novo vriijeme
16:21 12.06.2014.

U ovoj zemlji ili si protiv ili za. Outsorsing ili davanje vanjskim poslužiteljima poslova nije samo po sebi loše ako se provede uz poštovanje prava iz rada. Sve je u uvjetima ugovora a ne u tome tko je za ilili protiv. A sada to što će Aberšek izgubiti članstvo to je njen problem.

Avatar Forrest Gump
Forrest Gump
19:12 12.06.2014.

sve je ovo lijepo i prekrasno vidjeti kako Spomenka sjedi s desna sindikalnom vođi..ALI ista ta sindikalna spodoba Abveršek je dala "guze" Vladi, prodala im se i srušila kolektivne ugovore medicinskih sestara i liječnika...eto sada joj ga Vlada "stavila", alii onako na finjaka i iskreno, žao mi je ljudi, ali što se prije Abveršek s svojim sindikatom makne iz Zdravstva u koje se ubacila preko ne medicinskog osoblja to bolje za zdravstvene djelatnike jer nepopravljivu štetu 17-godišnje pregovaranja i stjecanja radnih prava im je već uništila....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije