Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavljeni detalji

Sindikati objavili što su naumili 1. svibnja

sindikat
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
24.04.2014.
u 12:27

Tradicionalno obilježavanje 1. svibnja u organizaciji sindikata i ove godine održat će se u Maksimiru gdje će se dijeliti grah

Tradicionalno obilježavanje 1. svibnja u organizaciji Nezavisnog hrvatskog sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Matice hrvatskih sindikata i Udruge radničkih sindikata Hrvatske i ove godine održat će se u Maksimiru gdje će se dijeliti grah.

Sindikalisti će se okupiti već u 9 sati ujutro, ali u Radničkoj ulici gdje će se paljenjem lampaša obilježiti nestanak tvornica u toj nekadašnjoj radničkoj "žili kucavici". Također, zakazano je i snimanje milenijske fotografije.

Nakon toga, povorka će se prema Maksimiru uputiti Držićevom i Šubićevom.

Dan prije, 30. travnja održat će se besplatni koncert pod nazivom "Uštekaj se u sindikat" u Tvornici kulture na kojem će nastupiti Stillness i Postolar Tripper. Ulaznice za koncert, koji ima još malo, mogu se predignuti na ulazu Tvornice.

>>Dijelili frigane srdele na riječkom Korzu. Ribice dobili Vinkovčani i Bjelovarčani

Komentara 10

Avatar una12
una12
16:16 24.04.2014.

Bogati, ti sindikati u RH vise rade za svoje fotelje nego radnike. Nisam ih do sada nit jednom vidio da su organizirali ozbiljan strajk, kao sto to znaju radit susjedi na zapadu, dok prava radnika se svaki godine sve vise rezu.

DE
Dejan1000
13:03 24.04.2014.

Podhitno treba smijeniti ovu nesposobnu, antihrvatsku vlast.

CA
campa
13:44 24.04.2014.

Sindikatima je došla na naplatu višegodišnja učmalost i koketiranje pojedinaca u vodstvu sindikata s vladama.Mislim da je ovo vodstvo sindikata nesposobno zaštititi interese radnika jer kod samih istupa čelnika sindikata osječa se nemoč.Da li je to namjerno kako bi se članstvo uvjerilo da nešto čine ili i dalje plešu kolo s politikom na vlasti.Iako nastupaju u javnosti zajedno svakiput u javnost odašilju nespremnost za čvrščom obranom radničkih prava.Evo i sada su najavili druženje ispred zgrade godpodarstva gdje će malo zviždati a onda svi idu na proslavu 1.Svibnja zadovoljni sami sobim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije