Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog kašnjenja plaća

Sindikat zdravstva Hrvatske: Tužit ćemo ministra Linića za mobing!

Branko Šegon i Slavko Linić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
16.01.2014.
u 11:24

Kako je krenulo, plaće neće biti isplaćene do kraja mjeseca, a prema članku 52. Temeljnog kolektivnog ugovora između dvije isplaćene plaće ne smije proći više od 30 dana

Tužit ćemo ministra Linića za mobing, poručila je danas iz Rijeke Radmila Čahut Belobrajić, predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske, upozorivši da i nakon tri mjeseca od uvođenja Centralnog obračuna plaća (COP-a) plaće u zdravstvu ozbiljno kasne.

– Imali smo razumijevana prva dva mjeseca, ali ovo se dalje ne može tolerirati. Ljudima je dosta, nezadovoljni su, stalno zovu, pitaju kada će biti isplata, sindikat se pretvorio u "call centar". Kako je krenulo, plaće neće biti isplaćene do kraja mjeseca, a prema članku 52. Temeljnog kolektivnog ugovora između dvije isplaćene plaće ne smije proći više od 30 dana.

COP nije prilagođen sustavu, ne prepoznaje pripravnost u bolnicama zbog čega se ne mogu posložiti isplatne liste. Novac je na žiro računima još od utorka, ali se ne može isplatiti. Ako ne ide, onda treba tražiti načina kako COP primijeniti, prilagoditi zdravstvenom sustavu, a to ne mogu učiniti ljudi koji taj sustav ne poznaju. Na ovoj priči inzistira ministar Linić. Ovo je prešlo svaku mjeru, za svaki dan kašnjenja plaće, imamo pravo pokrenuti tužbu i tražiti kamate – zaključila je Čahut Belobrajdić.

>>'Linić prekovremeni rad ne traži, niti bi ga platio'

Komentara 21

DU
Deleted user
12:02 16.01.2014.

Ova Vlada je definitivno izgubila moralni autoritet i treba ju mijenjati.

DU
Deleted user
12:39 16.01.2014.

Iza njega viri pomoćnik koji čeka što će reći Povjerenstvoza sukob interesa. Ne funkcionira to tako u politici. Kod nas samo ako te doslovno osude na robiju prihvatiš odgovornost. Postoji i nešto što se zove politička odgovornost. Kakva fiskalizacija nakon ovog, tko će uvjerit narod u dobre namjere ove vlasti?

Avatar Carrera
Carrera
12:58 16.01.2014.

bliži se linićev pad...previše se afera veže uz njega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije