Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB INTERESA

Sindikalac Matijašević: suprug Martine Dalić u Ini je činio potrebna i hrabra djela

Ozren Matijašević
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
21.01.2017.
u 10:31

Dalić je postupao u skladu s interesima Hrvatske, imamo više dokaza za to, a i ne mislim ništa loše o njegovom radu i djelovanju, kaže sindikalni lider

Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske Udruge radničkih sindikata, bio je gost Teme dana, emisije N1 televizije. Razgovarali su o kupnji vlasničkog udjela MOL-a u Ini, o čemu će danas svoj stav iznijeti i sindikati. 

Novinare je zanimao i Matijaševiće stav o potencijalnom sukobu interesa potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, čiji suprug je u Upravi Ine.

- Činjenica je da je Dalić u proteklih nekoliko godina, s ostalom dvojicom hrvatskih članova u Upravi Ine, u mnogim postupcima činio potrebna i hrabra djela, nastojeći da se ne donose štetne odluke, to ne može nitko poreći. Da se ukinu ovlasti Vijeća direktora je upravo bio prijedlog te trojice članova Uprave. Cijelo ovo vrijeme u ime Vlade je istupla Martina Dalić, ministrica gospodarstva u čijem portfelju nije ni Ina ni HEP,  a ministar Dobrović u čijem su portfelju, šuti. Od Dobrovića smo zatražili sastanak na kojem bi se raspravljalo o tome.
Dalić je postupao u skladu s interesima Hrvatske, imamo više dokaza za to, a i ne mislim ništa loše o njegovom radu i djelovanju. Ministrica Dalić radi nešto što joj nije u resoru, to su nelogičinosti. Vjerujem dosadašnjem radu povjerenstava pa i ovom da će posao obaviti u svojim ovlastima i donijeti rješenje, rekao je Matijašević.

>> Vlada osnovala Savjet za otkup dionica Ine! U njemu nema Martine Dalić, a ovo su članovi

>> Dalić: Otkup MOL-ova udjela u Ini je dvostrani proces, nužan je dogovor obiju strana

 

Komentara 6

MA
macor
11:57 21.01.2017.

hahahaaaaa Treba ga herojem proglasiti sto iz Ine godisnje za svoje potrebe dobija 840 000kuna.

DU
dubravkai16
12:26 21.01.2017.

Za 10000 eura je nešto i trebao napraviti, a gdje je kartica, ručkovi, večere, jastozi, e moj Matijaševi ć kud si ti zalutao.

DR
drugPlenky
11:47 21.01.2017.

Hrabro je branio 70000 kuna mjesečno i još ih brani, treba mu dati odličje za hrabro djelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije