Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSNIVANJE ISTRAŽNOG POVJERENSTVA

Sinčić za stanje u Imunološkom odgovornim drži Silobrčića: 'Zavod je protiv njega 2000. podignuo kaznenu prijavu'

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
08.02.2017.
u 16:50

Sinčić je u svojoj raspravi ustvrdio kako je Imunološki zavod ogledni primjer po kojem je sve što vrijedi uništeno i rasprodano u bescjenje.

Na inicijativu zastupnika Živog zida, Sabor danas raspravlja o prijedlogu za osnivanje Istražnog povjerenstva o utvrđivanju odgovornosti za Imunološki zavod. Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić za postojeće stanje Imunološkog zavoda najodgovornijim drži bivšeg čelnika te ustanove Vlatka Silobrčića. S druge strane, SDP-u je znakovito da se dan prije rasprave o smjeni ministra obrazovanja Pave Barišića kao glavnog krivca za stanje Imunološkog zavoda imenuje Silobrčića, koji je upravo zbog tog ministra dao ostavku na mjesto predsjednika Odbora za etiku u znanosti.

Sinčić je u svojoj raspravi ustvrdio kako je Imunološki zavod ogledni primjer po kojem je sve što vrijedi uništeno i rasprodano u bescjenje, pa pri tome podsjetio i kako je 1992. na čelo te ustanove došao akademik Vlatko Silobrčić.

- Prema izvješću obavljene Državne revizije pretvorbe i privatizacije 2002. godine Imunološki zavod je u lipnju 2000. godine protiv Silobrčića podnio Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kaznenu prijavu – kazao je Sinčić, a SDP-ov Željko Jovanović je primijetio kako "žali ako je ova točka stavljena jedan dan prije rasprave o Barišiću kako bi se diskreditirao Silobrčić koji s ovim nema nikakve veze".

Potporu osnivanju istražnog povjerenstva koje bi pomoglo da, kako je Sinčić rekao, nadležna državna tijela rasvijetle kriminal i nacionalnu izdaju vezano za Imunološki zavod u Zagrebu, dala je većina stranaka u Saboru.

- Loše upravljanje, nedostatak vizije, pohlepa, pogodovanja, osobni interesi, manjak osjetljivosti - sve to možemo staviti u dvije riječi – Imunološki zavod. HDZ će podržati Povjerenstvo koje će utvrđivati odgovornost, ali ne ono Povjerenstvo koje će biti poligon za međustranačka prepucavanja i jačanje mišića pred lokalne izbore – kazao je Drago Prgomet u ime Kluba HDZ-a.

>> Ispituje se mogućnost nastavka proizvodnje u Imunološkom zavodu

>> Ministarstvo zdravstva poručuje: Otvoreni smo za dijalog o Imunološkom zavodu

Komentara 1

DU
Deleted user
19:10 08.02.2017.

Slučaj "imunološki" dokazuje da su sve naše vlade samo poslušni izvršioci ili sluge moćnijih entiteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije