Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vilibor Sinčić:

'U sljedećih mjesec dana dogodit će se velike stvari koje će dovesti do pomutnje na političkoj sceni'

živi zid, ivan bandić, ivan vilibor sinčić
Foto: Branimir Bradarić
1/3
07.04.2015.
u 16:43

U Vukovaru, gdje je Živi zid osnovao podružnicu, najavljeno je kako će uskoro objaviti i svoj stranački program

– U sljedećih mjesec dana dogodit će se velike stvari oko Živog zida, što će dovesti do pomutnje na hrvatskoj političkoj sceni. Za sada karte ostaju zatvorene – tajnovito je danas rekao Ivan Vilibor Sinčić, supredsjednik Živog zida koji je danas nazočio konferenciji za novinare u Vukovaru gdje je osnovana podružnica ove političke stranke. Najavljeno je kako će uskoro Živi zid objaviti i svoj stranački program, ali i spomenuto kako se razgovara s vrhunskim hrvatskim znanstvenicima koji će se uključiti svojim znanjem i iskustvom raditi na provedbi ciljeva Živog zida. U međuvremenu, radi se na organizaciji tribina po cijeloj Hrvatskoj sa zanimljivim temama, a usporedo radi i na jačanju stranačke infrastrukture. Poslije osnivanja podružnice u Vukovaru uskoro će biti osnovana i podružnica u Vinkovcima, ali i brojnim drugim gradovima i općinama širom Hrvatske.

– Živi zid je u velikoj ekspanziji. Trenutno imamo 200 koordinatora koji rade na tome. Nama nije bitno tko se kako zove, kome se Bogu moli ili pak kojim pismom piše. Bitno je da je stručan i da zna svoj posao - rečeno je konferenciji za novinare Živog zida. Sinčić je najavio kako njihovi aktivisti i dalje nastavljaju s borbom za sprečavanje deložacija po cijeloj Hrvatskoj te da mjesečno imaju u prosjeku šest deložacija.

Deložacije su primjer da smo se spremni žrtvovati radi dobrobiti naroda i da nam je to uvijek ispred politike. Politika i Ustav po nama moraju služiti ljudima - istakao je Sinčić ponavljajući kako njihovi aktivisti ne bi reagirali kod moguće deložacije Đure Glogoškog iz kuće u Zaprešiću. Objasnio je to činjenicom da ih nitko nije niti zvao, da to nije jedini dom, ali i da je najavljeno kako do te deložacije na kraju ipak neće doći. Novoizabrani predsjednik vukovarske podružnice Živog zida Ivan Bandić najavio je kako će se u svome radu stranka zalagati za suživot, boljitak grada te protiv podjela i politike kakva je vođena do sada. Najavljeno je i kako će se baviti podjelama u školama i vrtićima, visokim cijenama grijanja, stambenom problematikom, zapošljavanje… Dopredsjednica vukovarske podružnice Živog zida je Mirela Brežnjak, dok je za tajnika izabran Pavao Josić.

>> Sumnjam da Živi zid može biti jak igrač na izborima

Komentara 215

QW
qwas33333
17:13 07.04.2015.

neće se dogoditi ništa.

DU
Deleted user
17:22 07.04.2015.

Jedino što bi se trebalo dogoditi je da se ovaj okupa ošiša i prestane mlatit praznu slamu jer on nikada nije ništa radio niti on zna kako se bilo što radi . Demagoga u Hrvatskoj ima za izvoz .

AU
aurora1zn
17:07 07.04.2015.

vidi se po komentarima koliko je zanimljiv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije