Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDIZBORNE KOMBINACIJE

Sinčić: Sumnjamo da je iza svega HDZ

15.4.2015., Zagreb - Zivi zid odrzao je prosvjed ispred bolnice Vrapce kako bi upozorili javnost na sve cesca politicka zatvaranja zdravih, sposobnih ljudi koji su se zamjerili nekom velikanu.  Ivan Vilibor Sincic.
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
01.09.2015.
u 16:18

Most nezavisnih lista širi savez, pozvali su i Živi zid, no pregovori su obustavljeni

Most nezavisnih lista idejnog začetnika Bože Petrova, gradonačelnika Metkovića, pokušava se na sve načine proširiti iz svojih lokalnih okvira. Prije dva dana objavili su da će zajedno s njima na izbore ekonomski stručnjak i savjetnik Udruge Franak Ivan Lovrinović, a savezu bi se trebali priključiti i neki novi akteri.

Izgubljeni glasovi

O kome je točno riječ, još se krije, no prof. Lovrinović, osnivač Udruge Promijenimo Hrvatsku (UPH), kaže da je riječ i o političkim strankama, inicijativama, ali i uglednim pojedincima.

– To je jedna vrsta pokreta koji će ugroziti i HDZ i SDP i bez kojeg se nakon izbora neće moći sastaviti nova vlada. Tko god je analizirao zadnje izbore zna da je izgubljeno 600 tisuća glasova i da se jedino zajedno možemo boriti protiv dvije najjače stranke – kaže Lovrinović, koji je već napravio i program, bitno drugačiji, napominje, od svih ostalih. Lovrinović ne krije i da je do prije neki dan vodio pregovore i sa Živim zidom, no na kraju je procijenio da će se ipak prikloniti Mostu.

– Međutim, to ne znači da smo otpisali Živi zid. Zašto bi tako bilo – dodaje Lovrinović. Hoće li Živi zid ući u taj novi savez između Mosta i Lovrinovića, još je pod velikim upitnikom.

Spreman se ispričati

Ivan Vilibor Sinčić ne krije da je Živi zid s Ivanom Lovrinovićem program i strategiju dogovarao više od šest mjeseci. A ne krije ni da su dogovarali suradnju i s Mostom.

Međutim, prije nekoliko su dana, kaže, donijeli odluku da se pregovori obustave na neko vrijeme. Razlog su, ističe Sinčić, jake indicije da se oko Živog zida plete mreža preko koje se pokušava infiltrirati ljude koji nemaju dobre namjere, već žele preuzeti organizaciju.

– Unazad nekoliko mjeseci bili smo na dvadesetak zajedničkih sastanaka, no Živi zid povukao se iz pregovora zbog sumnje da su te dvije organizacije, Most i UPH, povezane s HDZ-om. Logično je bilo da će se ujediniti i pokušati zajedno nastupati – poručio je Sinčić te dodao kako će se Živi zid javno ispričati ako se pokaže da su im sumnje bile pogrešne.

>> HDZ sve jači, SDP bez porasta popularnosti, a potpora Živom zidu u padu

>> Koaliranje: HDZ i SDP u saborske klupe uvode strančice

Komentara 142

FO
ForeignLegion1987
16:28 01.09.2015.

bitanga-probisvet-neradnik-manipulator-licemjer...vijeciti stundent bez dana radnog staza.,...shatio je da je bolje prodavati maglu i neraditi nista i lijepo zivjeti,,,,produzena ruka sdp-a

Avatar ivo587
ivo587
16:46 01.09.2015.

sinčić se kakti bavi nekom organskom poljoprivredom, volio bih vidjeti njegov vrt i da li kupuje u trgovačkom centru.. Odmah bi vidio koliko je vrijedan ili da li samo glumi. Čudi me od kud mu lova za plaćanje kazni i i da još ekipa živog zida nije u zatvoru ili vrapču, jel ovi na vlati vole upotrebljavati takve metode, očito imaju neki deal s njima..

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
16:47 01.09.2015.

Ovaj sincic sam sebe otkriva da je piun zorana milanovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije