Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA KRITIKE

Josipović odgovorio Kujundžiću: Terminologija je stvar opće kulture i pristojnosti

Ivo Josipović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
23.11.2014.
u 15:47

Kujundžić prvo mora postati kandidat, za sada je on samo građanin Kujundžić, rekao je Josipović

Predsjednik Ivo Josipović reagirao je na kritike predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića, koji ga je nazvao malim mišem i optužio da izbjegava sučeljavanja. Josipović je izjavio kako je terminologija stvar opće kulture i pristojnosti.

- Kujundžić prvo mora postati kandidat, mora se otvoriti kampanja i za sada je on samo građanin Kujundžić - izjavio je Josipović na druženju s građanima u Uredu predsjednika, prenosi HRT.

Josipović je komentirao i slučaj Vojislava Šešelja.

- Ideologija koju Šešelj zastupa u svojim istupima nakon izlaska iz zatvora je duh iz boce koji plaši i potrebno ga je ponovno vratiti u bocu - rekao je Josipović. Najavio je da će Hrvatska na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, koja će se održati sredinom prosinca, predočiti svoja stajališta o izjavama Vojislava Šešelja i od Vijeća zatražiti da poduzme mjere u okviru svoje nadležnosti. Dodao je i da su o toj temi obavljene konzultacije s hrvatskim veleposlanikom u UN-u.

Josipović je komentirao i izjave srbijanskog potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da Hrvatska Srbiji ne može dijeliti lekcije u slučaju Šešelj. - Mora biti svjestan da kao što smo i mi ispunili uvjete, koji nisu samo usklađivanje s tehničkim normama, nego su i određeni standardi demokracije, da će i Srbija morati ispuniti te uvjete - rekao je Josipović.

Otkrio je i da mu je predsjednik Haaškog suda Theodor Meron odgovorio na pismo u kojem je Josipović izrazio svoje nezadovoljstvo zbog puštanja Šešelja na privremenu slobodu. Istaknuo je da se Meron u svom odgovoru na neki način ogradio od odluke sudskog vijeća.

>> Vojislav Šešelj ima duševni poremećaj

>> 'Hrvatska je haaške optuženike dočekala kao heroje, a mi Šešelja nismo'

>> Nove provokacije: Šešelj četnicima čestitao dan oslobođenja srpskog Vukovara

Komentara 83

DU
Deleted user
15:25 23.11.2014.

Zašto ovom liku dajete toliko publiciteta i medijske pažnje ???

MI
MitsubishiTurbo
15:26 23.11.2014.

ocigledno da je doslo do zabune ovdje,,,istina je da je seselj duh iz boce,,,ali nista manje nije ni ivina i sdp-ova ideologija zajedno sa koaliciojom vesnom pusic itd itd,,,i sa njome treba nazad u bocu i zakopati je sto dublje se moze

Avatar navijač
navijač
15:39 23.11.2014.

Sad se našao pravi da to kaže, a šta je sa Josipovićevom ideologijom lijepih kapa ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije