Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Pusić:

'Šešelj je sam po sebi jedan marginalan lik'

Vesna Pusić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
28.11.2014.
u 20:00

Ministrica je kazala i da je govor mržnje i ratnohuškački govor "na ovim prostorima krajem 80-ih i u 90-ima pridonio velikim nesrećama"

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, gostujući u RTL-u Danas, kazala je da bi srpska vlast pridonijela dobrim odnosima u regiji kada bi se ogradila od onoga što govori Vojislav Šešelj.

– Svima u Hrvatskoj jasno je da srpske vlasti nisu privremeno oslobodile Šešelja iz haaškog pritvora, ali isto tako, svakom racionalnom političaru je jasno da nekoliko rečenica u kojima se svaka vlast, u ovom slučaju ona u Srbiji, ograđuje od onoga što Šešelj govori, tim bi pridonijela dobrim odnosima u regiji i popravljanju onoga što je takva ratnohuškačka retorika uzburkala društva – rekla je Pusić te dodala da je Šešelj sam po sebi "marginalan lik", no i da je govor mržnje i ratnohuškački govor "na ovim prostorima krajem 80-ih i u 90-ima pridonio velikim nesrećama".

Pusić se i osvrnula na činjenicu da je Šešelj u svojim istupima spominjao nju i njezinu obitelj i kazala da je "zanimljivo da su sve uvrede koje je Šešelj rekao na moj račun identične uvredama ekstremista u Hrvatskoj". – Kao da koriste isti priručnik. To pokazuje da je ekstremizam svugdje štetan i da mu je svuda neprijatelj umjerena građanska politika – zaključila je Pusić.

>>Šešelj je govorio Gotovini i Markaču da će biti oslobođeni

>>'Briga me je li bolest stvarna, Šešelja nisu smjeli pustiti'

>>Nikolić: Hrvatska je instrumentalizirala Europski parlament

Komentara 85

Avatar navijač
navijač
20:11 28.11.2014.

A šta ako su te Šešeljeve i "ekstremističke" uvrede jednostavno istina ?

Avatar Prosenjak
Prosenjak
20:31 28.11.2014.

Evo čuda velikoga. Konačno da se i ja složim jednom u životu s Vesnom Pusić- Šešelj je stvarno marginalan lik, uostalom, kao i svi ostali obožavatelji Vesne Pusić.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:10 28.11.2014.

Eto ti ga opet na, a po anketama Šešelja podržava 25% Srbije ili oko 2 milijuna ljudi, a ona prića kao da je Šešelj sam za sebe..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije