Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosta im je šutnje

Seljaci: Markići su nasilni, lažu i duguju državi

ivan dasović mirko kolić ivan vladić i hrvoje ciganović protiv obitelj markić OPG bikovi
Foto: Davor Javorović/Pixsell
13.07.2015.
u 21:43

Braća poriču napade za koje ih optužuju, ali priznaju da nisu državi plaćali doprinose

        – Predstavljaju se kao žrtve, a nasilnici su, lažu i državi su dužni gotovo pola milijuna kuna za doprinose – ustvrdili su jučer u Budrovcima poljoprivrednici iz đakovačkoga kraja kojima je, kažu, dosta optužbi obitelji Markić iz Đurđanaca. Hrvoje Ciganović, Mirko Kolić, Ivan Dasović te Ivan Vladić ne žele, poručili su, više šutjeti, a pozivaju istražitelje da utvrde “tko se zapravo okoristio” na spornom natječaju za zakup državnog zemljišta 2011. Najavljuju i tužbe.

“Obračun” na njivi

– Ja sam, kako tvrde Markići, krivotvorio dokumente, iskoristio veze, financirao izbore, a dobio sam 44 hektara. Njih se šikaniralo i dobili su 211 hektara. Pa sami zaključite tko je više izvukao – ironičan je Ciganović. Prozivali su ga, nastavio je, i da je dobio zemlju za OPG na kojemu nema ni grlo stoke.

– Proizvodimo stočnu hranu za tvrtku Lactis, čiji sam također vlasnik, dakle za nas. Oni su, pak, prijavili šest OPG-ova na natječaj, a stoka im je na samo jednom – naveo je on. Vladić je završio na sudu sa Zoranom Markićem zbog “obračuna” traktorima na njivi.

– Udario je svojim traktorom u moj da ja ne bih imao čime obrađivati zemlju. Ne želi mi ni platiti 15.000 kuna odštete koju mu je sud odredio. Stavljali su balvan na moju parcelu, a mene su prikazivali kao nasilnika i lagali da sam izvlačio pištolj na njih – naveo je Vladić.

Za nasilje je Markiće optužio i Dasović.

– Njih su osmorica s pet traktora okružili moga sina da ga ubiju, policija je sve slikala – prepričao je Dasović događaj iz travnja.Vlasnik je, nastavio je, 90 goveda, a hrani ih na četiri lokacije jer ne može doći do zemlje, napraviti štalu i zaposliti dva radnika.

– Jedino preko moje parcele Markići mogu doći do svoje, a meni nisu dali zemlju koju radim od 2009. – rekao je Dasović. Pokazao je i ispis dugova za doprinose na ime OPG-ova u vlasništvu braće Zorana, Darka i Gorana Markića, a ukupni je iznos 427.000 kuna.

– Nisu platili, kad se preračuna, ni lipu državi otkako su otvorili ta tri OPG-a – ustvrdili su okupljeni seljaci.Hvata ih panikaMarkići ne spore dug.

– Nismo dobili ni hektar zemlje otkako smo otvorili OPG 2006. pa nismo imali od čega ni platiti. Rješavamo to polako – kazao je Zoran Markić. Poriče navodni napad na Dasovićeva sina.

– To je laž! Nisam ni Vladića udario traktorom, nego je on podletio pod moj traktor – tvrdi Z. Markić. Ciganović je trebao, dodao je, “licitirati za svoju zemlju, a ne za našu – svoju nije htio”.

– Hvata ih panika jer su krivotvorili dokumente pa lažu. Moraju i spašavati gradonačelnika Zorana Vinkovića i ostale koji su napravili nered. Nismo mi jedini oštećeni, svi su pravi seljaci ostali bez zemlje – zaključuje Z. Markić.     

>> Braća Markić dobila pozive da se jave u DORH

>> Tko su Markići? 'Zbog nepravde će i glavom kroz zid'

Komentara 63

DA
Djeca_Arbata
22:44 13.07.2015.

Evo, javili se komunisti iz Slavonije...lijepo...znači i tamo ih ima iako u to razuman čovjek ne bi nikad povjerovao...ali to je to...komunisti u Slavoniji...pa sada vode i dalje revoluciju iz 1917 godine...

IS
istina00
22:55 13.07.2015.

uzalud partija ocrnjuje hrvate, narod vas je pročitao!

ZO
zoom
22:57 13.07.2015.

partija preko svojih krakova po slavoniji nastoji omalovažiti sve što ima veze s predsjednicom ili HDZ-om. jadni pokušaji, stvarno jadni..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije