Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepredvidive situacije

Šeks: Ovo je najava političkog rata između MOST-a i HDZ-a

Vladimir Šeks
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
27.05.2016.
u 08:41

– To će sada biti jedna utakmica i ring, u kojoj će HDZ nastojati da MOST otkaže poslušnost Petrovu, da se ne dopusti da dođe do izglasavanja nepovjerenja Karamarku – rekao je Šeks

U Poligrafu Hrvatskog radija jutros su gostovali Vladimir Šeks i Davorko Vidović koji su prokomentirali aktualnu političku krizu između MOST-a i HDZ-a.

– U politici sam jedno 35 godina, ali ovakvu situaciju ne... sigurno to nisam vidio. Ovo je nova situacija, iako smo 2001. godine imali dvije godine mandata vlade. Kad je Budiša bio glavni partner SDP-a u koaliciji, a to je završilo novom vladom. To je nešto najbliže ovoj situaciji, kad su svi ministri HSLS-a otkazali poslušnost vlastitom predsjedniku stranke, ali tada nije bilo potrebe za novim izborima – kazao je Vidović.

Ovakve situacije još nisam vidio, a u politici sam 50 godina – kaže Šeks, kako javlja N1.

Jučer je predsjednik MOST-a Božo Petrov navijestio politički rat HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji. To je najava rata... Odnos je praćen po jednoj zakonitoj crti gdje je MOST neprekidno ucjenjivao i davao ultimatume HDZ-u, a kruna toga je bila jučer, kada je naviješten politički rat.

Označio je HDZ političkim neprijateljem. Stoga je sasvim razumljiva reakcija HDZ-a, Brkića i Karamarka da se u tom političkom ratu nađe odgovarajući izlaz. Što će se dogoditi ovih dana? Najvjerojatnije će u HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji ići na to da se na dio MOST-ovih zastupnika, koji namjeravaju glasati za opoziv Karamarka, utječe da promjene stajalište. MOST je od početka dosta nejedinstven, dosta podložan različitim utjecajima i podjelama, mislim da će djelatnost HDZ-a i Domoljubne koalicije ići u pravcu da ne dođe do većine koja bi izglasala nepovjerenje Karamarku.

To će sada biti ring, utakmica u kojoj će HDZ nastojati da MOST otkaže poslušnost Petrovu, da se ne dopusti da dođe do izglasavanja nepovjerenja Karamarku. To bi u domino-efektu dovelo do prijevremenih izbora. HDZ treba spriječiti izglasavanje nepovjerenja Karamarku. Naravno, političkim sredstvima – naglasio je Šeks.

>> Šeks: Vidjet ćete vrlo brzo da sam aktivan u politici

Komentara 30

Avatar __________
__________
09:01 27.05.2016.

zadnja stvar koja Hrvatskoj treba je Vlada koja ne funkcionira ... tako da u obzir odlaze samo novi izbori i ništa drugo ...

YN
yes_no
09:48 27.05.2016.

Iz svega ovoga pozitivno je što se javno govori o mogućim kriminalnim radnjama političara na državnoj razini, a Karamarko najavljuje još informacija. Razno razni marifetluci su isplivali sa svih strana a trebalo bi ih biti još. DORH i Uskok imati će šta raditi samo ako ostanu politički neovisni. Neka nam živi pluralizam.

LE
LeonardS
08:58 27.05.2016.

Nemaju oni znanja ,drskosti i profinjenosti jednog Šeksa, takvi ljudi se nikad ne odbacuju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije