Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjetnik predsjednice

Šeks o Slavonskoj sokolskoj gardi: To asocira na sve ono što ima oznake crnokošuljaštva

Vladimir Šeks
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.10.2015.
u 15:47

Na pitanje zašto je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović na Dan neovisnosti u Mađarskoj, Šeks je odgovorio kako je već od ranije imala zakazane bilateralne susrete u Višegradskoj skupini.

Savjetnik predsjednice RH za ustavna pitanja Vladimir Šeks ocijenio je danas neprimjerenim ustrojavanjem postrojbi koje podsjećaju na crnokošuljaštvo, govoreći o Slavonskoj sokolskoj gardi koju je za današnji Sabor HDSSB-a uvježbavao Branimir Glavaš.

- To nije nikakva postrojba, koliko ja znam, nego je to jedna Sokolska garda nenaoružana. Međutim, ja bih isto volio da se to u ovo vrijeme na hrvatskoj pozornici ne događa, jer to asocira na neke druge godine, na 1990. i 1991. godinu, pa čak i 1941. godinu, na sve ono što ima oznake crnokošuljaštva – komentirao je Šeks. Na na pitanje je li HDSSB s obzirom na takve poteze prikladan koalicijski partner na izborima, Šeks odgovara:

- To pitajte vodstvo HDZ-a – uzvratio je Šeks.

Još jednom se prisjetio današnjeg dana 1991. godine kada je on kao predsjednik Sabora i autor teksta pročitao Deklaraciju o neovisnosti.

- Najvažnije tada, ali i danas je bilo zajedništvo i ne bi smjelo biti podjela među narodom. Podjele mogu ići na ruku onima, u daljnjoj budućnosti mogle bi dovesti u pitanje stabilnost i budućnost Hrvatske. U Hrvatskoj danas postoje podjele, ali u svojoj srži Hrvatska nije u toj mjeri podijeljena, političke elite su podijelile Hrvatsku. Dijelovi političkih elita i oni koji rade na podjeli Hrvatske, mislim da će ih vrlo bliska budućnost kazniti – poručio je Vladimir Šeks.

Na pitanje zašto je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović na Dan neovisnosti u Mađarskoj, Šeks je odgovorio kako je već od ranije imala zakazane bilateralne susrete u Višegradskoj skupini. 

>> Vladimir Šeks: Kodno ime SOVA nije mi dala Udba, nego SZUP dok me uhodio 

>> Glavaš europske lidere nazvao rasistima, licemjerima i lažnim humanitarcima 

>> Milanović: Predsjednica Grabar-Kitarović trebala je danas biti u Hrvatskoj

Komentara 44

BR
bratstvo
16:28 08.10.2015.

Crnokošuljaši sa "crvenim zastavama" kaj promovira - nacionalsocijalizam kao što je hitler činio,.

IV
ivan123bi
16:34 08.10.2015.

Pa kad predsjednica neznan da je dan Neovisnosti u Republici Hrvatskoj a ona se vodi kao predsjednik. Hahaha sramota je ona za Hrvatske branitelje i građane

TV
tv5378
16:13 08.10.2015.

Vecina ljudi koji su zrtve akoholnog ludila vide bjele miseve,samo Sova vidi crnu guju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije