Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike iz HDZ-a

'Povukao je kočnicu kad mu je Jović ugrozio kampanju'

hdz
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
02.10.2014.
u 13:57

Vladimir Šeks je komentirao da je Josipović sada, kad je Jović prevršio svaku moguću mjeru i ugrozio mu kampanju, povukao kočnicu i razriješio ga dužnosti

Upravo kad su međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač i Vladimir Šeks, HDZ-ova institucija i saborski zastupnik, kritizirali stavove sada bivšeg glavnog analitičara i političkog savjetnika predsjednika Josipovića Dejana Jovića o nelegitimnosti referenduma o samostalnosti Hrvatske, usred novinske konferencije stigla je vijest da je predsjednik smijenio Jovića.

– Ako je to točno, onda je Josipović postupio kako se očekuje od predsjednika suverene države – rekao je Kovač. Vladimir Šeks je pak komentirao da je Josipović sada, kad je Jović prekršio svaku moguću mjeru i ugrozio mu kampanju, povukao kočnicu i razriješio ga dužnosti.

– Sada se otvaraju brojna pitanja. Sama činjenica da je Jović toliko dugo, unatoč svojim stavovima bio glavni savjetnik predsjednika otvara i pitanja ostalih savjetnika, poput savjetnika za nacionalnu sigurnost (Saša Perković, sin Josipa Perkovića op.a). Koja se poruka time šalje? – zapitao se Šeks. Objasnio je da se ne može prihvatiti izjava da predsjednik RH nema veze sa stavovima svog savjetnika.

– Ne može biti takva diskrepancija između savjetnika i predsjednika. Tko je tu kome savjetnik i tko je tu kome šef – zapitao je Šeks. On je Jovićeve teze o protuslobodarskom i nedemokratskom referendumu o hrvatskoj samostalnosti 1991. godine nazvao neistinitima, revizionističkima i opasnima.

– Zašto smatram da je to tako? Zato što je na taj referendum 1991. godine od 3625 milijuna birača izišlo 83,52 posto. Referendum je trajao sedam dana, a od izišlih birača za samostalnost Hrvatske bilo je 83,4 posto građana. Tek četiri i nešto posto bilo ih je protiv, a 17 posto birača nije moglo izaći na referendum zbog prijetnji pobunjenih srpskih vođa – rekao je Šeks. Odluka na referendumu bila je jasan znak međunarodnoj zajednici, nastavio je Šeks, kojim putem Hrvatska želi ići. Zato, rekao je Šeks, osporavanje legitimiteta tog referenduma znači osporavanje temelja hrvatske države. Međunarodni tajnik Kovač Jovićeva je stajališta nazvao skandaloznima, kao i činjenicu da je takva osoba bila glavni savjetnik predsjednika Josipovića.

– U vrijeme krize kada građanima trebaju poruke koje djeluju stabilizirajuće, iz Ureda predsjednika stižu poruke kojima se razgrađuje odnos prema državi – zaključio je Kovač.

>> Komentar Dražena Ćurića: Zašto Dejan Jović plače za Jugoslavijom?

>> Josipović smijenio svog savjetnika Dejana Jovića

>> Josipović se ograđuje od Jovićeva stava o referendumu o nezavisnosti Hrvatske

Komentara 62

Avatar bok
bok
14:26 02.10.2014.

...vec je kasno.kampanja je pala. Hvala Jovicu, castim s pivom

Avatar Idler 3
Idler 3
14:11 02.10.2014.

Šeks je sve točno rekel sviđal se on nekom il ne. Najtragičnije u svem je kaj je Josipović išel smjenjivat lika tek sad kad je izborna godina pred njim iako on ni rekel nikaj iznenađujuće. Štoviše, ak mu je godinama savjetnik znači dijele stavove sam kaj ih ovaj izgovara javno i otvoreno !!!

UR
uravnotezenost
14:45 02.10.2014.

Nije kriv Jović.On se jasno izjašnjava već cijelo svoje vrijeme u hrvatskom uredu Prtedsjednika.Kriv je Josipović.Naravno da je tu i pitanje Saše Perkovića-i ne samo njega.Protuhrvatsko djelovanje je toliko očigledno da je i Londonu već neugodno koliko se javno "druka"zaa njihovu politiku.A njihova politika podržava,zna se koga,na ovim prostorima.Ne glasam za HDZ ali za Kolindu da.Ne ni zbog Kolinde,ona se tek treba dokazati ali protiv Josipovića sigurno.Njegova politika je dokazana laž i opasnost je za Hrvatsku.Gora nego 91.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije