Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKATI:

'Šefica radničkog vijeća HŽ Carga zabranila nam je sudjelovanje i pozvala policiju'

vlakovi
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
07.05.2014.
u 16:18

Sindikati tvrde da Glavno radničko vijeće nije bilo svjesno da poslodavac krši Zakon o radu

Marija Stefanov, predsjednica Glavnog radničkog vijeća HŽ Carga, samoinicijativno je zabranila predstavnicima sindikata sudjelovanje na sjednici i pozvala policiju, izvijestili su danas iz Sindikata željezničara Hrvatske i Sindikata hrvatskih željezničara. Sjednica je održana u povodu ponovljenog postupka savjetovanja s radničkim vijećem, nakon što je Inspektorat rada poništio  prethodne odluke.

– Bez konzultacije s članovima Glavnog radničkog vijeća, Marija Stefanov, suprotno Zakonu o radu, samostalno donosi odluku o zabrani prisustvovanja sjednici predstavnicima sindikata te štoviše samoinicijativno zove policiju i traži njihovu intervenciju. Predstavnica MUP-a je uistinu došla, no mogla je samo utvrditi da nije bilo nikakvog kršenja javnog reda i mira te da nije bilo razloga za intervenciju – priopćili su danas iz SŽH-a i SHŽ-a.

Sindikati tvrde da Glavno radničko vijeće nije bilo svjesno da poslodavac krši Zakon o radu jer se nije savjetovao s vijećem prije proglašavanja 804 radnika viškom, što je utvrdio Inspektorat rada. Strahuju da će Stefanov, usprkos traženju pojedinih članova Glavnog radničkog vijeća i zainteresiranih sindikata, ponovno propustiti upozoriti poslodavca da nije postupio sukladno Zakonu o radu.

>> U HŽ Cargu napumpali 4,2 milijuna kuna prekovremenih sati

Komentara 1

Avatar tajar
tajar
16:30 07.05.2014.

Tko će upozoriti Hajdaš Dončića na propust, kad on "misli na engleskom". Sorry!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije