Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMA OREPIĆEVU NALOGU

Svjetlana Harambašić nova šefica PNUSKOK-a

Vlaho Orepić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
06.12.2016.
u 11:58

Harambašić je dosad vodila Odjel za gospodarski kriminalitet

Prema nalogu ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, šefica Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) postala je Svjetlana Harambašić, javlja HRT. Harambašić je dosad vodila Odjel za gospodarski kriminalitet.

Dosadašnji ravnatelj PNUSKOK-a Ante Orlović postavljen je za načelnika Uprave kriminalističke policije.

Orlović je, podsjetimo, preuzeo to mjesto nakon smjene Marija Bertine u ožujku ove godine. Bertina se spominjao u nekim aferama, kao što je bilo navodno praćenje čelnika Mosta i sadašnjeg predsjednika Sabora Bože Petrova.

– U kontekstu najavljenog brzog preustroja i ukupne organizacije Ministarstva unutarnjih poslova, cilj mi je bio rasteretiti tu ionako, samu od sebe zahtjevnu dužnost s teretom koji je uz nju vezan, i samo u tom kontekstu došlo je do te smjene. Nikakav pritisak. Ja sam već najavio brze korake u smjeru reorganizacije kompletnog sustava. Bit će toga još. Želim prilagoditi sustav i ljude onome čemu težimo. Definitivno nikakav pritisak – objasnio je u ožujku Orepić zašto je Bertina smijenjen.

Prošli tjedan imenovan je i novi glavni ravnatelj policije. Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice odlučila da će tu dužnost obnavljati Marko Srdarević, dotadašnji načelnik Uprave kriminalističke uprave u MUP-u.

>> Ministar Vlaho Orepić otkrio zašto je smijenjen šef PNUSKOK-a Mario Bertina

>> Smijenjen šef PNUSKOK-a Mario Bertina. Milanović: To je navodno moj prijatelj kojem se ne mogu sjetiti imena

Komentara 32

ZO
Zonasumraka4
13:08 06.12.2016.

Dakle,svetlana...sigurno je se išao konzultirati sa Ostojom Rankovićem...,njihova parola je "crtač svastike se otrkiti ne sme"...

BR
Brobi
12:34 06.12.2016.

Za vjerodostojnost toga sustava moraju nam otkriti pocinitelje svastike na Poljudu i organizacisku hobotnicu svih onih sranja po stadionima. Dok to ne naprave nismo sigurni da oni sami nisu bili dio te antihrvatske hobotnice.

IM
imperatoriso
13:15 06.12.2016.

Milanović je zloupotrebljavao pnuskok, ta institucija je služila samo tome da se obračunava s svima koji su Milanoviću trn u oku i štiti mutne poslove Milanovića, njegovag brata, Zmajlovića, Igora Kneževića i ostale njihove ekipe. Orepić i most-ovci preuzimaju ulogu Milanovića, sad su njihovi mutni poslovi pod zaštitom, a idu u obračuni s svima tko im je trn u oku. Naš represivni aparat je previše centraliziran i ni p o profesionalnosti tamo nema. Pnuskok se svodi na to da su privatna policija ministra i određenih političkih krugova. Trenutno Milanovićava i most-ova ekipa kontrolira represivni aparat i oni su nedodrljivi i mogu raditi što hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije