Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Šef uprave Metroa Švicarac je koji ima zanimljivu obiteljsku priču

naslovnica
Foto: VL
1/2
16.08.2015.
u 00:01

Još kao 14-godišnjak s roditeljima je obišao Plitvice i jadransku obalu, a i kao svojedobni menadžer Nestlea za južnu Europu posjećivao je Zagreb

Hrvatska je dugoročno atraktivna lokacija u koju se Metrou isplati investirati, a ja tu zaista uživam i u životu, kaže predsjednik uprave Metroa Cash&Carry Hrvatska Marc Carena, trenutačno jedan od najzanimljivijih stranaca, ali i jedan od najomiljenijih stranih šefova u Hrvatskoj. Da nije menadžer, vjerojatno bi bio arheolog, kaže taj simpatični 40-godišnji Švicarac, kojega je još od djetinjstva privlačila povijest, najviše arheologija Bliskoga istoka.

Radio je u Portugalu, Njemačkoj, Rumunjskoj, Češkoj, Poljskoj, Indiji, Nepalu, Alžiru, Maroku, Tunisu, Švicarskoj, sada i u Hrvatskoj, a kraće vrijeme u Meksiku, Rusiji, Australiji, Kini, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španjolskoj, Bugarskoj, Grčkoj, Italiji, Srbiji i Makedoniji.

I prije nego mu se u Rumunjskoj, gdje je kao direktor strategije kupaca i marketinga Metroa CC bio i među Top 100 mladih menadžera, pružila prilika da dođe u Hrvatsku, sviđalo mu se tu. Još kao 14-godišnjak s roditeljima je obišao Plitvice i jadransku obalu, a i kao svojedobni menadžer Nestlea za južnu Europu posjećivao je Zagreb.

– Krajolik Zagorja, Like i Varaždina zbog mnogih brdašaca, šuma i malih jezera vrlo je sličan mom rodnom kraju. Hrvati su vrlo otvoreni i ponašaju se prijateljski prema strancima, rekao bih i više nego u Švicarskoj, gdje su ljudi zatvoreniji. Život u Hrvatskoj može biti vrlo ugodan i sigurnost je na vrlo visokoj razini. Kvaliteta života vrlo je slična onoj u Švicarskoj, no po nižim troškovima – tvrdi Carena.

>>Cijelu priču pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju.

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Salopeka oteli Libijci, imali krticu u francuskoj tvrtki

>>Najbogatiji BiH Hrvat carstvo stvorio od nule, a slomigla ga je bračna nevjera

>>Milanovićev seljak: Članovi HSS-a u većini cu za lijevi centar i zato će podržati AHSS

>>Hercegovci ostavljaju duhan, daju otkaz i masovno sade smilje

Foto: VLm

Komentara 4

AN
anticenzura
23:17 15.08.2015.

Kvaliteta zivota je tebi slicna kao onoj u Svicarskoj, a nije sigurno siromasnim gradjanima, deloziranima, blokiranima i iskopcanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije