Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan sporazum

Steve Ballmer investira u Hrvatsku

Steve Ballmer s Jovanovićem i Milanovićem
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.11.2013.
u 18:30

Microsoft će studentima i profesorima dati besplatno na uporabu sustav Office 365, vrijedan 12,5 milijuna dolara

– Transformacija obrazovanja ključna je za dugoročan uspjeh neke zemlje – riječi su Stevea Ballmera, glavnog direktora Microsofta koji je danas boravio u Hrvatskoj. Upravo po tom poslu je i došao u posjet, da sa Željkom Jovanovićem, potpiše sporazum – Education Transformation Agreement (ETA) za unapređenje kvalitete hrvatskog obrazovnog sustava te poticanje izvrsnosti i inovativnosti učenika i profesora.

Inicijative iz sporazuma u skladu su s postojećim obrazovnim kurikulumom i nadopunjuju ga modernim IT alatima i rješenjima.

Office na dar

Dio sporazuma podrazumijeva i da oko 550 tisuća učenika, studenata, nastavnika i profesora dobije besplatno pravo na uporabu sustava Office 365. Riječ je o vrijednosti od 12 milijuna dolara, a kako je kazao Ballmer na kasnijem druženju sa studentima, riječ je o mudroj investiciji Microsofta.

Hrvatska se tako pridružuje zemljama koje su svojim nastavnicima i profesorima te učenicima i studentima takvim sporazumom omogućile vrhunske alate u oblaku za bolju učinkovitost.

– Snažnijim uvođenjem novih, a posebice informacijskih tehnologija, omogućit ćemo transformaciju hrvatskog obrazovanja, poticanje inovacija i razvoj vještina potrebnih za zapošljavanje u 21. stoljeću te na taj način povećati hrvatsku konkurentnost na globalnom tržištu, rekao je Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta pri potpisivanju sporazuma.

– Uvijek smo vjerovali da tehnologija studentima pruža mogućnosti da ostvare svoje snove. Uređajima i uslugama danas donosimo visokovrijedne aktivnosti koje mijenjaju učionice te pomažu nastavnicima i profesorima da učenike i studente nauče vještinama potrebnim za ulazak na tržište radne snage – rekao je Steve Ballmer, čelnik Microsofta te dodao – ETA je pozitivan korak naprijed u unapređenju suradnje privatnog i javnog sektora potrebnog da bi se osiguralo da mladi u Hrvatskoj budu spremni za budućnost.

Zajednički HT i Microsoft

S. Ballmer, koji predvodi američki softverski div već 13 godina, susreo se Hrvatskoj s nizom pojedincima i tvrtkama u javnom i privatnom sektoru. Sastao se i s premijerom Zoranom Milanovićem te su, kako kaže priopćenje, razgovarali o Microsoftovim ulaganjima u Hrvatskoj i snazi partnerskog ekosustava s više od 1100 tvrtki.

Ballmer je posjetio i Hrvatski telekom, gdje je s predsjednikom uprave Ivicom Mudrinićem potpisao Sporazum o suradnji i zajedničkom nastupu na tržištu. Partneri će iskoristiti sinergiju i surađivati u razvoju usluga vezanih uz Windows uređaje i usluge u oblaku za privatne korisnike i tvrtke. Ballmer je održao okrugli stol s Microsoftovim partnerima u Hrvatskoj i zahvalio im na kvalitetnoj suradnji, naglasivši pritom važnost njihove podrške prilikom transformacije Microsofta u tvrtku koja nudi uređaje i usluge.

Dan je završio razgovorom s oko 50 studenata i profesora. Tom je prilikom Steve Ballmer naglasio važnost nastavka ulaganja u obrazovanje, IT i poduzetničke vještine koji su preduvjeti za konkurentno nacionalno gospodarstvo.

Komentara 10

NO
Novinar
21:47 04.11.2013.

Zanimljivo je to s investitorima kod nas. Nedavno je u medijima bio neki Indijac pa koji je planirao uložiti u Hrvatsku i onda je odjedanput nestao.

PA
palooka
20:56 04.11.2013.

Taj je čovjek katastrofa. Poznato je da su dionice Microsofta naglo porasle kad je najavio ostavku na poziciju CEO-a.

Avatar Topgen
Topgen
21:55 04.11.2013.

Zar opet Stevo ? (-:

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije