Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči referenduma

SDP u videospotu poziva građane da glasuju PROTIV

sdp
Foto: YouTube
1/2
25.11.2013.
u 11:12

- Ovaj je referendum bespotreban i štetan, kazala je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.

 - U Hrvatskoj se osjeća rast netolerancije, zato valja izaći u nedjelju na referendum i glasati protiv smanjenja dosegnutih standarda ljudskih prava, pozvala je Gordana Sobol u ime Foruma žena SDP-a danas na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Saša Đujić iz Foruma mladih SDP-a podsjeća da su promjene u društvu proces i da prije 20 godina nismo smjeli reći da u nekoj obitelji ima zlostavljanja, a danas to možemo pa se takvi problemi mogu i rješavati. Pozvao je sve građane, bez obzira na političku pripadnost, da izađu na referendum, one koji žive u izvanbračnim zajednicama, samohrane roditelje, razvedene ljude i one koji žive u drugom braku, pa i pripadnike demokršćanskih stranaka koji su u drugom ili trećem braku, da se na referendumu izjasne u skladu sa životom kakvog uistinu žive, te da je dužnost većine da brine o manjini.

- Ajmo prestat biti licemjeri! Ljudi žive kako hoće i nitko se ne bavi životima ljudi, koji žive u neprincipijelnim odnosima, jedno propagiraju javno, drugo u nedjelju ujutro a treće u kasnim noćnim satima u vrlo neprincipijelnim odnosima. Novci za referendum nepotrebno se troše, a čak ako se i izglasa referendumsko pitanje, za manjinu se ništa neće promijeniti, a formalno će nas Europa vrlo brzo prisiliti da stvari mijenjamo, jer se u EU radi na zakonodavstvu koje će izjednačiti bračnu zajednicu i izvanbračne zajednice. Postoji i presuda Europskog suda za ljudska prava koja kaže da je homoseksualna zajednica ustvari obiteljska zajednica, i samo ćemo pokazati Europi da smo jedna netolerantna zemlja i da idemo korak unatrag, umjesto da smo barem zadržali standarde koje imamo. Žalosno je da od 90. godine do danas nisu u većini shvatili da nijedno manjinsko pravo ne ugrožava pravo većine i zato je ovaj referendum bespotreban i štetan, kazala je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.

Referendum, ističe, ima jednu drugu pozadinu, a to je ponovno dijeljenje nacije jer, nakon svega što su napravili u zadnjih osam godina, ne mogu dati nikakva druga rješenja koja bi mogla pomoći građanima da bolje žive. Osvrnuvši se na borbu protiv nasilja na ženama, Opačić je navela da imamo relativno dobro razvijen sustav zaštite, potpisani su trogodišnji ugovori za financiranje skloništa za smještaj žena žrtava nasilja, ali je nažalost nešto manje novca za psihosocijalne tretmane koji su izuzetno važni jer 80 posto zlostavljača koji ih prođu nisu recidivisti, što je direktno spašavanje obitelji. Vlada ide u razvijanje najma stanova za dio žena žrtava nasilja, kako se ne bi morale vratiti onome tko ih je zlostavljao.

- To je dugoročna politika, kratkoročno ćemo donijeti neke mjere o najmu trenutno neprodanih stanova na tržištu, upravo se radi na kriterijima i načinu na koji će se ti stanovi staviti u funkciju. Dugoročnije, probat ćemo u strategiji o stanovanju osmisliti i tu vrstu gradnje stanova, manje za kupnju, a više za najam, pojasnila je Opačić.

>> Na redu je referendum protiv rastave braka?

Komentara 95

CR
Croasan
11:35 25.11.2013.

Zaboravih napisati , moja bračna družica i moja malenkost budemo zaokružili veliko ZA ,a sigurno će to učiniti i naša dva sina sa svojim suprugama.

Avatar HRVATSKA007
HRVATSKA007
11:27 25.11.2013.

Ono možda je obitelj, ali nije brak! Ona dva plava papirića mogu predstavljati bilo kojeg člana obitelji pa tako i ona dva roza papirića! SDP podvaljuje svoje nečovječno mišljenje građanima!

CR
Croasan
11:29 25.11.2013.

Prestanite vi određivati kako će tko na referendumu birati ! Dobro ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije