Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.10.2014. u 14:00

Dnevnik HTV-a zorno je pokazao kako dva bivša branitelja razgovaraju, a da se uopće ne razumiju

Hrvatska televizija u jednom je danu, jučer, napravila nekoliko  čuda. Prvo je da je Goran Rotim u Javnu stvar dovukao predsjednika  Sabora na državnu televiziju. Bit će da je SDP-ov strateg iz sjene  zaključio kako je stranci dogorjelo do nokata kad se odlučio obratiti hrvatskoj javnosti. Drugo je čudo da ga je Rotim uspijevao prekinuti svaki put kad bi profesorski dosadno počinjao objašnjavati ravnopravnost sva tri stupa vlasti.

Da ga nije prekidao, iz blijedog i usporenog sugovornika ne bi izvukao priznanje da Josip Leko priprema dvije važne inicijative: sastanak s braniteljima pod krovom Hrvatskog sabora i zajednički prijedlog svih inicijativa, pa valjda i Markićkine, za promjenu izbornog zakona.

Spominjao je blagi Leko i moć, naravno demokratsku moć, ali na Mercallijevoj ljestvici sinoć nije zabilježen nikakav potres. Šteta jer bilo bi svima bolje da kukurikavci znaju koristiti moć: bilo bi više suvislih reformi, a manje nepotrebnih kriznih žarišta. I Sanja Mikleušević Pavić izabrala je za studio Dnevnika prave goste - predstavnika pobunjenih branitelja Đuru Glogoškog i resornog ministra Predraga Matića. Javnost je tako imala jedinstvenu priliku vidjeti ih kako razgovaraju, a ne razumiju se.  Glogoški je govorio o nekakvom zakonu za kojeg resorni ministar čuo nije. Ljudi, pa jel to moguće? Riječ vječnog branitelja protiv riječi bivšeg branitelja, a sad ministra, tu više nije dovoljna. Umjesto emotivnih izjava javnost ima pravo saznati neoborive činjenice o tom navodnom zakonu kao i svakoj drugoj spornoj temi kako bi se uopće mogla odrediti prema ovoj ili bilo kojoj drugoj vlasti.

PLUS

Hrvatskoj uživo što je u povodu desete obljetnice djelovanja Documente – centra za suočavanje s prošlošću ugostila njezinu predsjednicu Vesnu Teršelič.

MINUS

Hrvatskoj uživo zbog priloga o pretiloj djeci i tome kako se premalo kreću, a da nitko nije spomenuo pretrpan školski program koji ih sili da satima sjede.

>> Leko: Nismo u ustavnoj krizi. Ustav sada nije najvažniji!

Komentara 3

Avatar mihic
mihic
14:40 25.10.2014.

Gospođo Nataša vama je razlkg pretilosti djece pretrpani školski program??? nemojte molim vas. djeca danas sjede za mobitelima laptopima i tabletima satima i to je jedan uz nezdravu hranu razlog pretilosti.

BL
Blekpanther
15:39 25.10.2014.

O cemu govori gospoda novinarka, ona govori dogorjelo do nokata a oni su postali vec odavna pepeo, plus daje pozivu drugarice Terselic nije za vjerovat? Gledao sam emisiju u kojoj Treselicka pokusava nesto negativno pretvoriti u pozitivno onaj jadnik od covjeka koji se zove teologom bunca o njenim uspjesima a profesor Lalic o dijalogu , pa vi meni objasnite gdje je tu dijalog sa jedne strane Terselic, Lalic jadni nas Argentinac koji je morao odrastati ispod slike A.P. jeste li vidili drugu stranu? Ako je to dijalog Radmanov servis zasluzuje Nobelovu nagradu!!!

MJ
markezic.joso
19:16 25.10.2014.

Kao predsjednik Sabora trebao bi skupiti sve relavantne ljude u RH. Na prvom mjestu branitelje, pa onda predsjednika države i vlade, a zatim čelnike stranaka vodeće ljude skupina koji su skupljali potpise za oba referenduma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije