Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET DORH-U

SDP-ovka podigla kaznenu prijavu protiv Željka Glasnovića

Gordana Sobol
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
26.09.2016.
u 17:48

Sobol smatra da postoji osnovana sumnja da je Glasnović počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325., stavak 1. Kaznenog zakona

SDP-ovka Gordana Sobol odlučila je podnijeti kaznenu prijavu protiv Željka Glasnovića zbog njegova statusa na Facebooku.

Sobol je u kaznenoj prijavi navela kako je Glasnović na svojem Facebook profilu 23. rujna objavio "tekst-komentar prepun mržnje, teških uvreda i poziva na nasilje ("pendreci i suzavac"), tekst u kojem diskriminira i vrijeđa s obzirom na spol i s obzirom na različito političko uvjerenje, kao i porijeklo većeg broja studenata i studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu".

Sobol smatra da postoji osnovana sumnja da je Glasnović počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325., stavak 1. Kaznenog zakona.

Podsjećamo, Glasnović je u svojem statusu objavljenom u petak naveo kako prosvjed izvode "razmažena derišta recikliranih komunista, kvaziintelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost".

– Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. "Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u".

Ta manjinska banda od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista blokira rad fakulteta i sprečava studij više od 7000 polaznika FF-a – napisao je Glasnović i dodao: – U razvijenim demokracijama kad manjina tlači većinu, to se rješava pendrekom i suzavcem.

>> "Banda anarhista i boljševičkih sotonista blokira rad fakulteta, treba ih rastjerati suzavcem i pendrekom"

>> 'Nečuvena ejakulacija govora mržnje saborskog zastupnika Glasnovića koji poziva na nasilje i izgon'

Komentara 99

Avatar Mihael1
Mihael1
18:03 26.09.2016.

Doći ćeš i ti na red zbog konstantnog vrijeđanja i omalovažavanja Hrvata i Hrvatske. Nije ti ovo Srbija a ni Jugoslavija.

TO
tony111
18:04 26.09.2016.

Jel to ona koju kači lustracija, a čini mi se da nije ušla u novi saziv Sabora. Kod Glasnovićevih izjava ne postoje elementi za kaznenu prijavu. U vrijeme kad je drugarica Sobol bila sekretar partije bio bi osuđen na 10 godina.

DU
Deleted user
18:03 26.09.2016.

Nemogu nam sljedbenici i stovatelji komunisticke diktatorske partije drzati prodike o demokraciji, ljudskim pravima i slobodi govora......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije