Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP kreće u kampanju

'HDZ-u ne bi pomoglo ni da ga vodi mađioničar'

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
27.06.2016.
u 11:15

Idući tjedan SDP kreće s terenskim radom, aktivirat će ponovno i izborne stožere, a detalje će dogovoriti na predsjedništvu u četvrtak

Tko god bio novi predsjednik HDZ-a, mi se njime nećemo baviti. Imamo svoju priču, s kojom moramo što prije krenuti, vremena za čekanje nema. Kaže to jedan član vodstva SDP-a koji drži da bi njegova stranka već idući tjedan trebala krenuti s kampanjom i pridobivanjem birača na svoju stranu.

Stabilnost i sigurnost

– Moramo iskoristiti vrijeme do 17. srpnja kada HDZ ima izbore za predsjednika. Do tada moramo poslati jasne poruke svojim biračima i još ih jednom podsjetiti koji su kaos napravili HDZ-ovci i Most u zadnjih pola godine, a što sve mi – kaže naš izvor iz vrha stranke.

A to im, dodaje, neće biti teško.

– Jedan čovjek ne čini stranku, tako da je nama uistinu svejedno tko će voditi HDZ. Uništili su gotovo sve i da sada dovedu i mađioničara da im vodi stranku, to im ne bi puno pomoglo. S druge strane, s nama građani znaju na čemu su. Mi im nudimo stabilnost i sigurnost i to je smjer u kojem trebamo ići i dalje – kaže naš izvor.

Detalje što će sve raditi u kampanji, doznajemo, SDP-ovci će dogovoriti već ovog četvrtka na sjednici predsjedništva stranke. No već sada se nazire u kojem će smjeru ona ići. Osim što će HDZ i Most predstavljati kao glavne krivce za ponavljanje izbora i prije svega izgubljenih godinu dana, snažno će ih optuživati i za to što su suspendirane nove mjere za zapošljavanje, što nema stipendija za studente, što su htjeli povećati cijenu zdravstvenog osiguranja... Drugim riječima, podsjećat će građane na sve pogreške, sada tehničke, Vlade te se paralelno hvaliti svime što su oni napravili za svog mandata. Plan im je opet aktivirati i izborne stožere, kako doznajemo, na Iblerovu ne planiraju angažirati “PR zvijezdu” poput Alexa Brauna za novu predizbornu kampanju.

– Zašto bismo to radili? Ne podcjenjujemo protivnika, ali držimo da imamo dovoljno vlastitog iskustva i pameti da sami odradimo kampanju i racionalno i kvalitetno. Idući tjedan već krećemo s terenskim radom, a ona prava kampanja kreće nakon 15. kolovoza – kaže naš drugi izvor iz vrha SDP-a.

Prodaja Konačara

I on ponavlja da SDP ima svoj program, svoje ljude i svoju priču bez obzira na novog šefa HDZ-a jer, tko god on bio, nosit će teret neuspješne Vlade.

– Vlade koja u pola godine nije napravila ništa osim što je prodala Končar – kaže naš izvor.     

Ključne riječi

Komentara 121

DM
drug marin
11:56 27.06.2016.

Milojica sa tvojom politikom smo završili, politika fašističkog projekta Memorandum2 je poražena, Hrvati će s tobom i tvojom politikom obrisati pod.

AD
admin2
12:05 27.06.2016.

Nećeš proći razbojniče!!!

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
11:29 27.06.2016.

nakon četiri godine bahaćenja, zaduživanja, vrijeđanja i raspirivanja mržnje... tko normalan može uopće misliti da ti dadne svoj glas???... nema bahatijeg a nesposobnijeg političara u RH od tebe, a dokazao si da si i neodgojen i prostak... prema tome --- partija na deponiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije