Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA OSUDA

SDP, HNS i HSU traže opoziv ministra Barišića: 'Šalju poruku javnosti da u plagiranju nema ničega lošega'

Pavo Barišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
19.01.2017.
u 21:36

Mijenjao tekstove svojih radova kako bi nevješto prikrio plagiranje

Klubovi zastupnika SDP-a, HNS-a i HSU-a uputili su jučer u saborsku proceduru prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru znanosti, obrazovanja i sporta Pavi Barišiću.

U spomenutim strankama drže da je predmetna analiza ukazala ne samo da plagiranje predstavlja uobičajen način rada kod ministra Barišića, već i da je ministar mijenjao tekstove svojih radova kako bi nevješto prikrio plagiranje.

Takvim postupanjem, drže u SDP-u, HNS-u i HSU-u, ministar Barišić, ali još i više predsjednik Vlade, šalju poruku javnosti da u plagiranju nema ničega lošega i da se ne radi o praksi koju je potrebno najoštrije osuditi. 

>> Američki znanstvenik kojeg Barišić nije citirao u svom radu: 'Bilo je plagiranja'

Ključne riječi

Komentara 10

BK
B Kosa
21:59 19.01.2017.

kako su ovi ljevicari uporni i dosadni, kada oni samo nekoga pocnu napadati tko nije iz njihovi redova oni neprestaju i toje njima prioritet oni nevide i nemaju drugi problema. To je bilo sa crnojom hasanbegovicem i karamarkom

DU
Deleted user
21:45 19.01.2017.

oni su bas pravi primjeri plagijata i surogata..znanja,,i vjestina ..kako zajebavati drzavu i narod..ajte lovit rake govnjare..glavno da se vidie na tv i novinama..

CI
cika123
22:11 19.01.2017.

Uzalud im trud i bijes. Barišića neće srušit. Hrvatska ima još akademika i znanstvenika koji tvrde da nije plagijat. Nemaju toliki pristup medijima, nisu tako glasni kao lijevi ali čut će se i njihov glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije