Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

SDP bi pobijedio u Istri i Kvarneru, Most bi dobio 5 posto

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.05.2016.
u 19:29

Gotovo 65 posto ispitanika političku krizu pokušalo bi riješiti novim izborima

Istra i Kvarner žele ponovno na birališta i to u velikom postotku, pokazala je anketa RTL-a za VIII. izbornu jedinicu. Gotovo 65 posto ispitanika političku krizu pokušalo bi riješiti novim izborima. Protiv je 18,6 posto, a ima i onih koji još nisu sigurni ili ih to uopće ne zanima.

Gotovo 34 posto ispitanika misli da je SDP u ovom trenutku pobjednik u VIII. izbornoj jedinici. Slijedi IDS s 16,9 posto potpore, pa HDZ s 12,9 posto, Živi zid sa 7,7 posto i Most  s 5 posto. U mandatima: SDP 7, ISD 3, HDZ 2 i Živi zid i MOST po jedan mandat. SDP je prije šest mjeseci u istoj jedinici osvojio pet mandata, IDS 3, a HDZ 2.

Most uživa dvostruko manju potporu, a manje od 31 posto njihovih birača ponovilo bi odluku iz studenog. Podjednako bi otišlo SDP-u i Živom zidu, značajno ima neodlučnih, ali i onih bivših glasača MOST-a koji više ne bi otišli na biralište.

>> SDP bi na novim izborima nadmoćno pobijedio, MOST jedva prelazi prag

>> Živi zid raste, a samo 30 posto onih koji su glasali za Most to bi i ponovili

Komentara 27

Avatar majmunranko
majmunranko
19:45 29.05.2016.

Zašto se više ne objavljuju nazivi tvrki koje rade ankete, Ipsos Puls i Promocija Plus, koje su prognozirale da će Josipović pobijediti sa 60% u prvom krugu? To su oni koji lažu da rade terenske ankete na uzorku od 4 milijuna ljudi iz cijele Hrvatske.

Avatar cera
cera
19:48 29.05.2016.

Tito partija Milančeta za doživotnog vladara!!!!! Nema više mi ili oni ima samo Milanče, on je veći i od ovog sjevernokorejskog vodje hahahaha

Avatar maraaa
maraaa
19:53 29.05.2016.

jesu li Istra i Kvarner cijela Hrvatska? Bože dragi ankete?! anketa je vjerojatno točna jer još od 45e oni su osigurali taj rezultat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije