Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

SDP bi na izborima osvojio 59 mandata, HDZ 48, Živi zid čak 11

stranke
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.06.2016.
u 19:43

MOST osvaja 12 umjesto 19 mandata, ali i sada formalno imaju dvanaestero zastupnika u svom Klubu

SDP bi pobijedio na izborima, pokazuju rezultati ankete RTL-a nakon svih deset obrađenih izbornih jednica. SDP bi dobio 59 mandata, HDZ ima 48, MOST 12, a Živi zid čak 11. IDS ostaje na 3, HDSSB, HNS i Bandićeva stranka po 2 zastupnika i HSS ima jedan mandat. SDP bi pobijedio u šest, a HDZ u četiri izborne jedinice.

Kad bi se ovim mandatima pribrojili mandati koalicijskih partnera SDP-a i HDZ-a na zadnjim izborima, SDP-ova koalicija osvojila bi 61 mandat, dakle nedovoljno za formiranje većine, ali pet mandata više nego što su osvojili na izborima. Koalicija okupljena oko HDZ-a gubi čak 7 mandata, iz igre ispadaju HSP Ante Starčević, HSLS i BUZ.

MOST osvaja 12 umjesto 19 mandata, ali i sada formalno imaju dvanaestero zastupnika u svom Klubu, pa na novim izborima teoretski ne bi ništa izgubili. 

>> Petrov: Dali smo više od jedne šanse HDZ-u, neka podastru 76 zastupnika ili daju novog potpredsjednika. Ili ćemo ići na izbore

>> 'Novi izbori ništa neće riješiti, vrijeme je za dogovor i suradnju'

Ključne riječi

Komentara 95

AP
apolon
19:54 09.06.2016.

Ovo je toliko neozbiljno da ne zasluzuje komentar.

Avatar Retardo
Retardo
19:52 09.06.2016.

A gdje je Josipovićeva Naprijed Hrvatska, lupkam štapićima? Pa po toj istoj anketarskoj kući je Josipović trebao pobijediti Kolindu s prednošću od 13%, ahahaha, ove ankete se rade u istoj insituciji u kojoj Božo Braunsberger vrbuje svoje članove. A možda to rade istovremeno, o istom trošku, zato i daju Braunsbergeru onako niske cijene za podvođenje vlastitih ministara.

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
19:53 09.06.2016.

Cekajte a di vam je Orah, VL, njih ste zaboravili ... Zadnji puta ste tvrdili da maju 9% ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije