Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustaška kapa

SDP: Ako je fotografija autentična, Hasanbegović mora snositi posljedice

Novosti
Foto: Novosti
10.02.2016.
u 23:00

Ministar kulture Hasanbegović je dužan javnosti objasniti je li fotografija koje su objavile Novosti, autentična i je li doista pisao spomenute tekstove, smatra SDP

Socijldemokratska partija Hrvatske (SDP) objavila je da, ako je autentična fotografija ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koju su objavile Novosti i ako je pisao tekstove koje spominju, on mora snositi posljedice i premijer mora reagirati, a potpredsjednik stranke Zlatko Komadina smatra da ministra Hasanbegovića hitno treba smijeniti.

"Ako je ovo što prenose Novosti istina, skandalozno je i nedopustivo da u današnjoj suvremenoj Hrvatskoj koja je zajedno s Europom nastala na temeljima antifašizma, u Vladi RH sjedi ministar koji veliča zločin! Da bi zaštitili ugled Hrvatske u svijetu i pokušali umanjiti ogromnu štetu koju je HDZ nanio sa svojim ministrom kulture, prvo što u ovom trenutku treba učiniti jest hitna smjena čovjeka koji ne poštuje temelje hrvatske državnosti", objavio je Zlatko Komadina na Facebooku.

"Ministar kulture Hasanbegović je dužan javnosti objasniti je li fotografija koje su objavile Novosti, autentična i je li doista pisao spomenute tekstove. Ukoliko su predmetne fotografije i tekstovi autentični, tada ministar mora snositi posljedice i premijer mora reagirati", piše u SDP-ovim objavama na društvenim mrežama.

"Ako su fotke autentične, zbog ugleda RH u očima vlastitih građana, a onda i međunarodne zajednice, Hasanbegović mora otići", objavio je Bojan Glavašević na SDP-ovu twitteru.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović je insinuacijom, provokacijom i još jednom u nizu podvala kojom ga se želi diskreditirati nazvao objavu fotografije u "Novostima", glasilu Srpskog narodnog vijeća (SNV), koje navodi da je na njoj Hasanbegović s ustaškom kapom na glavi.

"Novosti" su objavile fotografiju uz koju navode da se Hasanbegović  fotografirao s ustaškom kapom 1996. godine te da je u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska", glasilu Hrvatskog oslobodilačkog pokreta,  pisao članke o ustašama kao herojima i mučenicima.

>> Ministar Hasanbegović: Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija!

Komentara 40

MA
Maja28
23:20 10.02.2016.

Prvo neka Stanimirović i njegova žena objasne svoj ratni put.

BA
barbaizamerike
23:21 10.02.2016.

Ako srbija moze imati kusturicu ne vidim razloga zasto hrvatska nebi imala zlatana

Avatar Frano1
Frano1
00:28 11.02.2016.

SDPenjare, je li Grčić snosio posljedice kad se slikao u uniformi tzv vojske RSK ili Matić i Glavašević za vrijeđanje poginulih hrv.branitelja? Hoćete li biti za sankcije Kotromanoviću i Matiću zbog pjevanja ustaških pjesama 98.g. Jeste li kaznili Vesnicu zbog izjave da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, zar to nije izdaja? Prvo pometite svoje dvorište pa se onda brinite o Ministru kulture.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije