Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužbom na tužbu

Savjetnici traže po 40.000 kuna za vrijeme 
dok je županica bila u pritvoru

marina lovrić-merzel
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
05.02.2016.
u 09:00

Županija protutužbom od savjetnika bivše županice traži oko 4 milijuna kuna koje su im isplaćene od 2009. do ožujka 2014. godine

– Savjetnike sam ja sama izabrala. Za njihov odabir nisu postojali nikakvi propisani kriteriji, već sam ih ja birala vodeći računa o tome da poznaju problematiku iz djelokruga rada svog Savjeta, a na temelju njihova dotadašnjeg rada na terenu – rekla je u četvrtak na Općinskom sudu u Sisku bivša županica Marina Lovrić Merzel svjedočeći u spojenom postupku u kojem 12 njezinih bivših savjetnika od Županije traži po 40.000 kuna neisplaćenih naknada za rad u Savjetu županice, u vrijeme dok je bivša županica bila u pritvoru. Istodobno se vodi i postupak u kojem Županija protutužbom od njih traži povrat oko 4 milijuna kuna isplaćenih naknada od 2009. do ožujka 2014. Županija smatra da savjetnici za svoje naknade nisu radili ništa konkretno.

Velika većina tih savjetnika bili su ujedno i vijećnici Županijske skupštine, a često strukom i prethodnim radom potpuno nevezani za područja Savjeta u koja su izabrani pa USKOK u svojoj optužnici protiv Marine Lovrić Merzel smatra kako je njihova naknada od 5000 kuna mjesečno bio samo način županičine kontrole većine u Skupštini. Ona je u svom svjedočenju jučer u Sisku to demantirala istaknuvši kako su se savjetnici redovno sastajali te da postoji i odluka Ustavnog suda koja joj daje pravo da formira savjetodavna tijela.

Svjedočila je i Jasmina Jovev, bivša voditeljica županičinih poslova, koja je svojim iskazom pokrenula događaje koji su doveli do županičina pada i uhićenja. Ona je potvrdila kako je 2012. dobila nalog da sastavi izvješća o radu dvaju savjeta, za potrebe Državne revizije, u koje je unijela i izmišljene podatke o radu savjetnika.

>> Matavulj ipak ide u zatvor jer je usmrtio mladu glumicu

Komentara 22

Avatar DŠ.....
DŠ.....
08:23 05.02.2016.

Porezni obveznici oduvijek su bili krava muzara pa je red da se i ovi omaste.

MA
Majur
09:02 05.02.2016.

Ona SDP,savjetnici HDZ HNS HSP SDS itd itd.....i svi su lijepo uzimali lovu.....a ti stoko sitnog zuba gutaj priče o ustašama i partizanima,te kako se te stranke-članovi razlikuju po poštenju i domoljublju....Tipična priča,vole "ovce" biti uz druge u skupini i zajedno blejati protiv drugih.Sigurnije je,nema veze što ti prde pod nosom,se.u po nogama,što ti je tuđa guza ispred nosa.....Bolje tako nego se izdvojiti iz skupine(jedne i druge) i reći istinu,opasno je biti "sam" bez zaštite skupine jer si "laka meta i plijen".....

DO
domicic
08:30 05.02.2016.

Uhljebi napadaju. Prvo Koračević, sada ova stoka, dno dna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije