Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontrola straha

Savjeti karate majstora ženama: Iz auta nikad ne izlazite pognute glave

tečaj samoobrane u karlovcu
Foto: Kristina Štedul Fabac
1/9
25.04.2015.
u 12:45

Daniel Bjelivuk podučavat će Karlovčanke samoobrani

U mraku se iz automobila na parkiralištu ne izlazi pognute glave. Kako biste znali što se oko vas događa, prije izlaska to provjerite u ogledalima. Kad u noćnim satima idete prema automobilu, otključajte ga tek kada dođete do njega, a ne s nekoliko metara udaljenosti, da ga ne 'otkrijete'. Čašu s pićem, kod noćnog izlaska, nikada ne ispuštajte iz vida, kako vam netko neopaženo u piće ne bi mogao staviti neku drogu – te i brojne druge savjete Karlovčankama će dati Daniel Bjelivuk, predsjednik karlovačkog Karate kluba u sklopu besplatnog Tečaja samoobrane koji će održati danas u Udruzi Fitness studio za žene Magic Well. Naučit će ih kako kontrolirati strah, o osnovama kaznenog zakona, vezano za razbojstva, silovanja, bludne radnje, lake i teške ozljede, te kako ih izbjeći.

– Temelj za praktičnu obuku je Uechi Ryu stil karatea u koji su uklopljene tehnike iz policijske samoobrane, a govorit ćemo o tome kako napadača udariti u ranjive točke – kazao je D. Bjelivuk, najviše rangirani majstor Uechi Ryu, tradicionalnog karate stila u Hrvatskoj koji nosi titulu 5. dan – Shihan, master instructor. Član je Okinawa Karate do Kyokai i Uechi Ryu Kei Karate do asocijacije u Okinawi, u Japanu.

Nedavno se vratio iz Okinawe gdje je bio treći put kako bi usavršavao znanje u tom tradicionalnom stilu koji potiče i zdrav način života, razgibavanje, jačanje tijela i opuštanje i u sklopu kojega se usavršavaju tehnike bliske borbe, udaraca u ranjive točke na tijelu...

– Velika je čast učiti od najvećih autoriteta ovog stila na svijetu. Sva naučena znanja prenijet ću članovima kluba. Osim toga, važan je bio i susret s tamošnjim šefom Odjela koji se bavi suzbijanjem organiziranog kriminala. Kao policajac upoznao sam ih s ustrojem naše policije, načinom rada i problemima s kojima se susrećemo – kazao je Bjelivuk.

>>Napad je opravdan jedino kada se radi o samoobrani, a i tada je važno ne prekoračiti granice

>>Sramota 'majstora' Jukke: Varao da se može obraniti bez udarca

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
14:33 25.04.2015.

Svaka čast i na ideji i na pomoći ženama al za obranu od divljaka dobro je imat i neka "pomagala". Ne mislim baš doslovno na 357 Magnum pomagalo (mada je najbolje) al barem onaj sprej suzavac il nekaj sličnog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije