Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAVISNI ZASTUPNIK

Saucha se vratio u Sabor: Od nečega moram živjeti. Šutjeti neću, nitko mi neće staviti flaster!

tomislav saucha
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
01.03.2017.
u 12:33

Rekao je i kako će raditi sve da vrati povjerenje građana

Tomislav Saucha protiv kojeg se vodi istraga da je kao predstojnik ureda predsjednika Vlade Zorana Milanovića navodno krivotvorio putne naloge danas se prvi put nakon izlaska iz istražnog pritvora pojavio u Saboru. Nastavit će, kaže, s radom kao nezavisni saborski zastupnik, nakon što je sam napustio SDP da ne bi štetio stranci zbog istrage koja se veže uz njega.

- Ja sam izabrani saborski zastupnik. Izašao sam iz SDP-a i moj je status sada nezavisni saborski zastupnik i najnormalnije ću nastaviti raditi svoj posao. Poslao sam jedno pismo vodstvu stranke, u njemu sam rekao sve i to je stranka u kojoj sam proveo preko 17 godina, da parafraziram kolegu Grbina – ja ne mogu ignorirati činjenicu da me se sumnjiči za jedno teško kazneno djelo za koje ja znam da nisam kriv i ništa nisam krivo napravio, to ću morati dokazati. Ali shvaćam i ne želim da nitko ne snosi teret - kazao je Saucha koji nije mogao govoriti o detaljima istrage jer je ona tajna. Da je ranije pročitao nalaz Državne revizije zbog kojeg je istraga i otvorena, kaže da bi i ranije otišao na DORH prijaviti cijeli slučaj. Nije gledao izjavu Zorana Milanovića o njemu, pa je nije želio niti komentirati.

Aktivno se bavi pripremom za svoju obranu, kaže.

- Ja se ovih tjedan dana intenzivno bavim radom na svom predmetu, od jutra do mraka i malo komuniciram s bilo kome drugim osim s ljudima iz svog odvjetničkog tima. Bit će prilike, tu sam, ne skrivam se, ne bježim, neke vam stvari ne mogu komentirati, neke mogu. Ne mogu govoriti, koliko god bi volio ne mogu govoriti i komentirati niti jedan detalj vezan za istragu. Meni je cilj da se utvrdi istina, imam povjerenja u institucije i meni je cilj u ovom trenutku da se sazna tko je to napravio. Ja nisam, netko drugi je morao to napraviti i meni je u interesu da se to sazna – objašnjava Saucha. Upitan zašto se vratio u Sabor, uzvraća – od čega da živi?

- Uz svo dužno poštovanje, ja živim od svoje plaće i uvijek sam živio od svoje plaće. Od nečeg moram živjeti i nažalost da, moram u ovom trenutku financirati svoju obranu. Ja se ne namjeravam skrivati i ne namjeravam šutjeti. Mislim raditi ovaj posao kao što sam ga do sad radio, najbolje što mogu, ovisi o njima da li će na svako moje javljanje imati neku reference na ovaj slučaj. To će puno više govoriti o njima nego o meni – tvrdi Saucha.

Odluka da ga se smjesti u istražni zatvor dok se ispitaju svi svjedoci nije ga iznenadila.

- To je bila jedna najnormalnija mjera, predviđena zakonom. Nije lako biti nevin i nije lako nekome tko nije kriv podnijeti i jedan dan pritvora, a sedam dana nije ništa lakše. Nisam doživio nikakve neugodnosti, svi su bili korektni i apsolutno profesionalni, od policije do pravosudne policije. Imao sam najnormalniji tretman kao i svi drugi. Ako će to pridonijeti tome da postupak ide u pravome smjeru. Barem sada više nitko neće moći reći da sam u nekome trenutku na nekoga utjecao. Tih tjedan dana, već sam zaboravio da sam bio tamo – kaže Saucha.

Na pitanje što će poručiti građanima među kojima sada mnogi sumnjaju u njega, uzvraća da će raditi sve što god ću može da vrati njihovo povjerenje

- Mislim da će vrijeme pokazati da sam bio u pravu. Što se tiče ovog mog predmeta, mislim da je to prvo i najvažnije, a što se tiče političkog povjerenja, radit ću sve što ću moći, ne samo da vratim to povjerenje nego da ga i pojačam. Šutjeti neću, nikome mi neće staviti flaster, slomio se nisam niti neću, kao što vidite dobro sam, malo sam umoran, radim od jutra do mraka sa svojim odvjetničkim timom – zaključio je Saucha.

>> Šef Milanovićeva kabineta izvrijeđao policajce u VIP šatoru

>> Kobna šutnja policije, Sauche i premijera o Sljemenu

>> Smrtić prijavio Sauchu, koji tvrdi: Nikada nisam zvao Smrtića

>> Tomislav Saucha izašao iz Remetinca!

>> Ivana Saucha posjetila supruga u Remetincu: 'Nemam saznanja hoće li Milanović biti ispitan'

Komentara 81

SI
sinisas3
12:43 01.03.2017.

Cuj njega, "od neceg moram zivjeti"! A da probas naci posao? Ah da, vjerojatno nemas apsolutno nikakvih kvalifikacija. Zato si sad na pravom mjestu.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:45 01.03.2017.

Svatko je kriv dok mu se ne dokaže nevinost, kaže stara partijska.

C0
cos 01
12:47 01.03.2017.

Doslovce javna kuča, kupleraj. Ali maloga razumijem. Sjede tu i daleko veći kriminalciod njega. Ali dobro da javnost vidi o kakvim se ljudima radi.To je politika kontuiteta, i tateki i dedeki radili su im isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije