Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savska 66

Šator ostaje jer šefovi prosvjeda prenose zahtjeve i na novu vladu

19.08.2015., Zagreb - Sutra je tocno 10 mjeseci kako su branitelji prosvjednici podigli sator u Savskoj cesti 66 ispred Ministarstva branitelja.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
06.10.2015.
u 20:30

Naša je borba za prava branitelja prerasla i u borbu za Hrvatsku, kaže Dražimir Jukić, jedan od vođa prosvjeda

Ništa još nije odlučeno, ali ozbiljno razmatramo odluku o završetku prosvjeda koja će biti objavljena nakon što javnost sazna datum izbora. Zanimaju nas isključivo prava branitelja i mjesecima argumentirano upozoravamo da ova vlada nije ispunila ono što je trebala – izjavio je polovicom kolovoza Josip Klemm, jedan od vođa prosvjeda u Savskoj. Međutim, premda je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer objavila da će se parlamentarni izbori održati 8. listopada, šator u Savskoj 66 ostaje – do daljnjega.

– Prosvjed se nastavlja. Iako ministar Predrag Matić odlazi, branitelji gledaju u budućnost, prema novoj vladi. Naš je cilj pronaći najbolji model za hrvatske branitelje. Međutim, naša je borba za prava branitelja prerasla i u borbu za Hrvatsku – kaže Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi. Tumači kako je Klemm u kolovozu javnosti tek prenio jedan od prijedloga koji je stigao iz braniteljskog korpusa, ali su s vremenom odlučili na nastavak prosvjeda.

Na pitanje o mogućem angažmanu vođa prosvjeda na skorašnjim izborima jer se, podsjetimo, u javnosti moglo čuti o angažmanu Đure Glogoškog na listi HDZ-a u Slavoniji, Jukić kaže da su to zasad samo medijska nagađanja.

– Odluku o osobnom angažmanu na izbornim listama još nismo donijeli, ali razgovaramo s pojedinim strankama, ponajprije onima koje imaju dobre namjere prema braniteljima. Ovih dana razgovaramo s mnogima, no prije svega želimo vidjeti njihove programe koji se tiču dobrobiti hrvatskih branitelja. Najvjerojatnije ćemo, budemo li zadovoljni, dati javnu podršku takvoj opciji – kazao je Jukić, pa dodao kako je zadovoljan što će se na izbornim listama naći veći broj branitelja, što svakako podržava.

>> Šator braniteljima donio pozornost, SDP-u birače, HDZ-u najviše štete 

>> Matić braniteljima iz Savske 66: Frankly my Dear, I don't give a damn

Komentara 51

DU
Deleted user
23:27 06.10.2015.

Čudno ali iz medija su se iznenada izgubile sve one kvazi tolerantne udruge koje su podržavale komšije i toleranciju.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
22:12 06.10.2015.

na ovom se primjeru može isčitati cijelo stanje države , na žalost nema naznaka da će se stanje popraviti

Avatar ČEPlN
ČEPlN
22:16 06.10.2015.

ne razumijem zašto ste ograničeni,, toliko ste jadni da ste zavidni čovjeku u kolicima djuri glogoškom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije