Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon kraja prosvjeda

Šator je ipak završio u Vukovaru: Vojnici ga postavili u dvorištu vojarne

šator
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/9
29.04.2016.
u 14:10

Ravnatelj Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar Zoran Šangut jučer je na ovu temu rekao kako će o svemu konačnu odluku donijeti upravno vijeće ustanove

Unatoč protivljenju zapovjednika obrane Vukovara, većine vukovarskih branitelja i građana, šator iz Savske 66 dovezen je u vukovarsku vojarnu. Pripadnici HV-a su ga sastavili u dvorištu i postavili na malonogometnom terenu u krugu nekadašnje vojarne.

Šator je zaključan ali su na njemu izvješene sve poruke koje je imo i tijekom prosvjeda u Savskoj 66. Ravnatelj Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar Zoran Šangut jučer je na ovu temu rekao kako će o postavljanju konačnu odluku donijeti upravno vijeće ustanove. Podsjećamo i da je zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković u Večernjem listu izrazio nezadovoljstvo dopremanjem šatora u Vukovar ističući kako je to omalovažavanje i silovanje žrtve Vukovara. U Vukovaru se danas ne može čuti pozitivna riječ o postavljenom šatoru za koji se svi pitaju kakve on uopće ima veze s Vukovarom i Domovinskim ratom. Građani gotovo u glas kažu kako Vukovaru treba pomoći u realizaciji projekata i kod otvaranja radnih mjesta a ne na ovakav način.

Interesantno je i kako niti gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nije imao informacije o dopremanju i postavljanju šatora u Vukovaru. I njega i ostale zaposlenike gradske uprave iznenadila je vijest o postavljenom šatoru u Vukovaru. U isto vrijeme čelnici prosvjeda u Savskoj 66. niti danas o ovoj temi nisu imali nikakvog komentara.

-Neću ništa komentirati o tome, rekao nam je Đuro Glogoški.

Građani zamjeraju i na načinu na kakav način je šator postavljen u Vukovaru. Naime, uz to što o njegovom dopremanju i postavljanju nitko nije bio upoznat šator je u krugu vojarne postavljen tijekom noći.

Mnoge je to podsjetilo i na način kako su postavljanje dvojezične ploče u vrijeme Vlade Zorana Milanovića. 

>> Demontiran šator u Savskoj 66

Komentara 80

KA
KapetanMikulaMali
14:52 29.04.2016.

Na žalost, nakon šatora i Crnoje nikada više hrvatski branitelji neće biti ozbiljno doživljavavani od strane večine hrvatskog naroda i građana koji članstvom ili interesno nisu vezani uz HDZ.

LI
lima83
14:53 29.04.2016.

Zašto ga poštenjačine nisu vratile Crvenom križu koji im ga je posudio?

AA
ana.ane24
13:51 29.04.2016.

....meni nije jasno...kakvu vrijednost ima taj šator...da bi ga postavili u Vukovaru.....branitelji su mi na duši....ali što je mnogo....mnogo je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije