Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikati poručili:

'Štrajk se nastavlja, uvredljiva će nas ponuda motivirati'

sastanak
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
29.09.2015.
u 18:45

Ministar Mornar kaže da im u ovom trenutku ništa više ne mogu ponuditi.

Štrajk učitelja se nastavlja jer dogovora između sindikata i ministra obrazovanja Vedrana Mornara nema.

Ljutiti su danas iz njegova ureda izišli predsjednici sindikata Vertikale Sanja Šprem, Branimir Mihalinec i Vilim Ribić zbog Pisma namjere u kojem im Vlada nije ponudila ništa osim obećanja da će “u skladu s mogućnostima državnog proračuna razmotriti prijedlog modela poboljšanja materijalnog i socijalnog statusa za zaposlenike u sustavu”.

Ribić je tu ponudu nazvao “teatrom apsurda” dodajući da “nisu mala djeca da bi im davali pismo”.

Najavio je da će, kao što je to prije štrajka učinio i Preporod, provesti referendum među članstvom žele li nastavak štrajka.

Mihalinec drži da će uvredljivo pismo motivirati zaposlene i da će sutra štrajkati svi. Ministar Mornar kaže da im u ovom trenutku ništa više ne mogu ponuditi. Ističe da je danas u štrajku bilo 35% zaposlenih u osnovnim i oko 34% posto u srednjim školama.

>> Evo što o štrajku nastavnika misle učenici i roditelji

>> 'Vlada nema novca za prosvjetne djelatnike, a SDP-u je lani isplaćeno 34 milijuna kuna'

Komentara 38

DU
Deleted user
18:05 29.09.2015.

Ovo što je danas ponudila vlada je vrhunac licemjerja! U stvari, i možda nije vrhunac, vrhunac je mahanje zastavama na skupovima sdp-a. Nažalost, ova vlada se sad brine o budućoj vladi, budućem proračunu i to za 300 milijuna kuna, aa godišnje raznim udrugama, Teršelićkama, GONG-ovima i stotinama dupelizaca daju 1500 milijuna, milijardu i pol. Zadužili nas u 4 godine 70 milijardi kuna?! Pa što onda nisu tako brinuli, što onda nisu nas pitali želimo li to? Ajme majko, u najvažnije, u obrazovanje ne ulažu već 4 godine ništa, zapošljavaju stotine podobnih u administraciju, ministarstvo i agencije u obrazovanju imaju cca 1500 zaposlenih, a na terenu u školama učitelji nemaju za fotokopirni papir... Ovo je pravi sumrak demokracije i budućnosti

UI
Uvijek_iskreno
18:01 29.09.2015.

Bitno da je Vlada obećala i sad neće ispunit obećanje..sramota..grčić kaže da para ima jer smo izašli iz krize i sve cvjeta jel, pa onda neka daju povišice...lažovi oni obični...

OS
osica
18:13 29.09.2015.

"E moj ministre, podcijenio si profesore " . Ozbiljan čovjek, ministar u jednoj vladi, i to na odlasku, dolazi na sastanak s pismom namjere. Pa pismo namjere su želje koje nikoga ne obvezuju. Na stolu se davno prije ovog štrajkaka morala naći ozbiljna ponuda vlade kojoj pripadate. "Ako imate za sve, trebate imati i za profesore jer se zaklinjete u zemlju znanja, a na znanje i obarzovanje izdvajamo sve manje i manje." Trebala je vlada štedjeti na masu drugih stvari, ali nije. Kasno je, kasno je. Profesori su pametni i odgovorni, poruka je jasna i sigurna sam da će oni iznaći način izlaska iz ove situacije ,na dobrobit djece, ali i obrani digniteta jedne neodgovorno obezvrijeđene profesije kod nas. Prolupali ste toliko novaca na nepotrebne i propale projekte, mala je cijena gubitak izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije