Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBLJANSKA BANKA

Sastanak Pusić - Erjavec: Slažu se da se ne slažu

karl erjavec vesna pusić
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/3
20.11.2013.
u 21:12

Temeljni je problem različito tumačenje memoranduma koji su u ožujku potpisali premijeri Slovenija i Hrvatske u Mokricama

Slažu se da se ne slažu. Tako se može sažeti današnji sastanak ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić i slovenskog kolege Karla Erjavca u Zagrebu oko Ljubljanske banke (LB).

Temeljni je problem različito tumačenje memoranduma koji su u ožujku potpisali premijeri Slovenija i Hrvatske u Mokricama, odnosno različita interpretacija termina "stay". Za Hrvatsku to znači zastoj u tužbama protiv LB pred hrvatskom sudovima, što je vremenski limitirano na godinu dana, uz mogućnost produženja na još jednu, što je - istakla je ministrica Pusić - propisano hrvatskim zakonodavstvom te je kao takvo bilo dobro poznato slovenskoj strani.

Slovenija termin tumači kao prekid, što je naglasio i Erjavec, kazavši da se u pregovorima nije spominjala mogućnost zamrzavanja na dvije godine, Za Sloveniju je LB i dalje pitanje sukcesije, dok Hrvatska naglašava kako je otvorena za sve opcije, pa i arbitražu, kod koje se, za razliku od sukcesije, ne moraju složiti sve strane, već se poštuje odluka arbitra.

Komentara 4

ME
merhi
21:44 20.11.2013.

Pa kuda idu divje svinje !!!???

Avatar Balkanski nevini vitez
Balkanski nevini vitez
09:54 21.11.2013.

Različito tumačenje memoranduma treba shvatiti kroz činjenicu da je riječ o vrlo različitim ljudima, kulturama i navikama jer neki potpisnici slušaju Avsenike i odriču se robijaša a drugi slušaju zabranjene Thompsonove pjesme i robijaše smatraju za nevine vitezove.

Avatar deziderij
deziderij
07:54 21.11.2013.

Tko normalan može vjerovati ovima kod nas na vlasti ? Tko može vjerovati ovoj, Bože mi oprosti, nalikženi. A ne znam kako da je nazovem jer nijedna riječ je ne može dovoljno opisati koliko je to loša i kvarna spodoba,a, Mislim da ta do podne mrzi cijeli svijet a po podne samu sebe. Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije