Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković na Ekonomskom forumu u Davosu

Sastaje se s Stoltembergom, Mogherini, Hahnom, no osim na zajedničkom panelu, bez bilaterale s Vučićem

davos
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
18.01.2017.
u 18:25

Predviđen je i sastanak premijera s nekolicinom predstavnika poslovnog svijeta koji se pored političara redovito okupljaju u Davosu

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji predstojnika ureda Davora Božinovića sudjelovat će u četvrtak i petak na godišnjem ekonomskom forumu u Davosu u Švicarskoj. U kratkom boravku održat će niz bilateralnih susreta, a u petak sudjeluje na panelu s temom o pogledu na istok i jačanju europskog susjedstva.

Uz Plenkovića na panelu sudjeluje i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, savezni ministar za Europu, integracije i vanjske poslove Austrije Sebastian Kurz. Voditelj rasprave je povjerenik EK za proširenje Johannes Hahn.

Osim zajedničkog sudjelovanja u panelu, premda je bilo takvih medijskih najava, premijer Plenković nema u planu odražavanje bilateralnog susreta s premijerom Vučićem.

Dogovoren je, pak, gust program takvih susreta – odmah po dolasku tako će se sastati s predsjednicom i ministricom zaštite okoliša Švicarske Doris Leuthard, potom s predsjednikom Vlade Gruzije Giorgijem Kvirihashvilijem, glavnim tajnikom OECD-a Angelom Gurriom.

Zadnji bilateralni susret u četvrtak navečer Plenković ima s visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini. U petak ujutro prije panela sastat će se i s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom, a bilateralni susret održat će i s povjerenikom EK Hahnom.

Predviđen je i sastanak premijera s nekolicinom predstavnika poslovnog svijeta koji se pored političara redovito okupljaju u Davosu, a u te razgovore premijer ulazi s optimizmom da će ulagači biti otvoreniji za poslove i ulaganja s obzirom na dobre gospodarske pokazatelje koje sada Hrvatska bilježi.

>> Moćni Davos, na kojem će sudjelovati i Plenković, prvi put u povijesti pita se je li sam sebi izvor problema

Komentara 4

AP
apolon
18:43 18.01.2017.

Naravno zar bi pametan covjek zelio slusatiBalkanske carke valjanja po blatu......neka se Vucic sam valja....

Avatar croatxl
croatxl
20:18 18.01.2017.

Zasto je on tu uopce isao,sa tim ljudima iz eu,se susrece svakodnevno,jaki mu savjetnici,dobro organizuju posjete sposobni hahahahaha.

Avatar naroz
naroz
21:17 18.01.2017.

pa sta ima da se prica sa Hr, u vezi cega- ahhh cokoladi, bureka i cevapa i rakije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije