Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ocijenjen zamornim

Saša Runjić: Dok sam ja ravnatelj, Dnevnik ostaje u 19 sati!

Saša Runjić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
28.05.2015.
u 09:25

Promjena termina bila je dobra odluka, trebamo samo neke stvari reorganizirati i poboljšati sadržaj u tih sat vremena, kaže Saša Runjić

Središnji Dnevnik HTV-a negledljiv je, prema neslužbenim tvrdnjama jednog HRT-ovca, tako glasi uvodna rečenica analize programa HTV-a koju su napisala dvojica kolega s BBC-ja koja su nedavno na Prisavlju provela dva tjedna, a kolega s HRT-a imao je prilike vidjeti njihovu analizu.

U analizi koja je prilično poražavajuća za HTV, kaže nam neslužbeno prisavski kolega, najviše se analizirao upravo Dnevnik te Informativno-medijski servis (IMS) koji je i odgovoran za Informativni program, a dvojac s BBC-ja ocijenio je da je Dnevnik dosadan, nezanimljiv, bez bitnih informacija, ne zadovoljava suvremene informativne standarde, trajanje mu je predugo i zamorno te da i dalje ostaje nejasna ideja zašto je Dnevnik uopće pomaknut u raniji termin, u 19 sati, što se time htjelo postići te koja je to zapravo forma jer sad više nalikuje magazinu, a ne glavnoj dnevnoj informativnoj emisiji.

Sustav IMS-a proglasili su pak, tvrdi kolega, nefunkcionalnim i loše organiziranim, bez dobre komunikacije.

"Mi to dobro znamo"

– Nama, odnosno vrhu kuće, nije trebala analiza kolega s BBC-ja jer mi zaposlenici jako dobro znamo što nije dobro, ali nas nitko od nadređenih ništa ne pita niti sluša – završava kolega s HRT-a. A kako se o navedenoj, za HRT vrlo negativnoj analizi, priča po prisavskim kuloarima, tako je Programsko vijeće HRT-a zatražilo uvid u spomenutu analizu, a zanima ih i koliko je ona plaćena. I mi smo zatražili odgovore tko je analizu naručio,

Brušeno sedam godina

– Ne postoji nikakva BBC-jeva analiza, već je to izvještaj dvojice stranih kolega koji su ovdje držali radionicu s našim kolegama i na kraju su dali svoje mišljenje o onom što su ovdje vidjeli, a odnosi se na program, proceduru i organizaciju proizvodnje – uzvratio nam je ravnatelj programa Saša Runjić. Ako je već ustanovljeno da neke stvari ne valjaju, znači li to da će središnji Dnevnik opet doživjeti promjene, možda povratak u stari termin u 19.30 sati i u staro vrijeme trajanja od 30 minuta, pitali smo ravnatelja programa.

– Dok mene gledate na ovoj funkciji, termin Dnevnika u 19 sati sigurno se neće mijenjati. Sada samo trebamo neke stvari reorganizirati i poboljšati sadržaj Dnevnika u tih sat vremena. Komercijalna konkurencija svoj je Dnevnik gradila i brusila šest-sedam godina, mi ne trebamo niti tražimo toliko vremena, ali sve ono što želimo i namjeravamo ne može se napraviti u samo tri mjeseca – rekao nam je ravnatelj Saša Runjić.

>>Za 6 mjeseci nitko se neće ni sjećati da je Dnevnik ikada išao u pola 8

>>Saša Runjić novi ravnatelj programa HRT-a

Foto: VLm

Komentara 20

SO
sojko2
09:47 28.05.2015.

dnevnik vam je dno, promjene su bile na gore a ne na bolje, cijeli HRT od vrha, a tu mislim na Radmana pa do novinara i kriminalnog lošeg programa nikad nije bio na nižim granama, to sve treba smijenitit i reorganizirati sa novim sposobnim i pametnim ljudima. Zbog ovakvih uhljeba koji ne mogu prihvatit istinu i shvatiti da nisu dorasli mjestu i funkciji koju obavljaju nam je država propala.

Avatar comparator
comparator
09:44 28.05.2015.

Analizu bi još mogao dopuniti s namjerom preodgoja građana i njiohov svjetonazor ograničiti na ekstremno lijevu stranu . Nije samo dnevnik te vrste i zamisli već se je cijela kuča opredijelila u zaštiti komunističke ideologije . Gotovo neprijateljski prema Hrvatskojj u nametanju tema koje odvračaju pogled od biti društva programska šema se je neprijateljski sakrila iza lažne brige za radnike umirovljenike i sve druge i drukćije tako da ispada kako hrvatski narod vrši tiraniju nad tim manjinama što nije točno. Hrvati žele iskrenu sliku o sebi bez komunističkog filtera.

ZA
zambezi
09:44 28.05.2015.

Uvjek ima tvrdoglavih ljudi koji ne slusaju komentare. A vijesti i informativnih emisija od 7 ujutro svaki sat cim krene Dobro jutro hrvatska,pa onda na hrt4..Samo jos falilo da dnevnik traje vuru vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije