Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Đujić:

'Karamarko je nezakonito špijune na jedan dan zapošljavao u SOA-i'

Saša Đujić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
19.05.2015.
u 16:50

– To je ozbiljan problem, to je Karamarkov zavod za zapošljavanje. I takav čovjek sutra želi biti premijer! – rekao je Đujić

Tomislav Karamarko već je odavno pokazao da bi državu vodio po Sanaderovu modelu zapošljavanja preko veze, a vidimo da mu nije strana ni ljubav prema luksuzu. Ono što ga povezuje s njegovim prethodnikom luksuzni su automobili, dok građanima poručuje da moraju za njim poći u dolinu suza. Ono što u sljedećem razdoblju možemo očekivati jest da Karamarko kao Sanader izvadi luksuzne satove – rekao je SDP-ov saborski zastupnik Saša Đujić na press konferenciji kojoj su povod bile izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji traži ostavku ministra pravosuđa Orsata Miljenića zbog snimke u kojoj se, tvrdi Đujić, ministru podmeće da dogovara zapošljavanje u državnog službi.

– Ministar Miljenić tu osobu nije zaposlio, istina je da je osobi koja se raspitivala za posao dao svoj mobitel, ali je čovjeka i uputio na javni natječaj. A ono što mi iz SDP-a želimo poručiti jest da je Tomislav Karamarko zadnja osoba koja o tome može govoriti i da umjesto što Karamarko viče držite lopova, bilo bi bolje da nadležne institucije istraže ima li elemenata kaznenog djela u zapošljavanju u SOA-i od 2006. do 2008. kada je Karamarko bio šef SOA-e. Nezakonito je zapošljavao ljude u SOA-i, čak i one koji nisu mogli proći sigurnosne provjere, a potom su prebacivani u državnu službi. Bilo je sedam slučajeva gdje su ljudi zapošljavani u SOA-i samo na jedan dan da bi onda bili prebačeni na mjesta u Carini, ministarstvima uprave i financija, na mjesta za koje treba provoditi javne natječaje, a koji nisu provedeni – rekao je Đujić, koji je ustvrdio kako je evidentno da tu ima elemenata kaznenih djela.

– To su bili Karamarkovi jednodnevni špijuni, među kojima je navodno bilo i onih koji su se prezivali upravo Karamarko. To je ozbiljan problem, to je Karamarkov zavod za zapošljavanje. I takav čovjek sutra želi biti premijer! – rekao je SDP-ov zastupnik Saša Đujić. Karamarku je poručio da, kada već priča o zapošljavanju, onda bi “bilo u redu da se pojavi na svom radnom mjestu u Saboru”.

– Za to prima plaću od građana, a u Saboru je u godinu dana bio sedam puta. U Hrvatskoj imamo jedinstven slučaj da se čovjek koji želi biti premijer ne pojavljuje na poslu – rekao je Đujić i nastavio: “Čujem da za sat vremena Sanaderov, a sada Karamarkov potrčko (Gordan Jandroković) ima presicu s ciljem unošenja nemira i bacanja 'crnila' na važne probleme. Ali to ne mijenja činjenicu da je njegov šef nezakonito špijune na jedan dan zapošljavao u SOA-i – rekao je Saša Đujić.

>> Karamarko: Miljenić je na ulici otvorio zavod za zapošljavanje. Ostavka bi bila zgodna

>> Treba vidjeti koliko SDP-ovaca traži posao

 

Komentara 125

Avatar misslea
misslea
17:16 19.05.2015.

Odkad je posao vlade sazivati pressice da bi komentirali oporbu? Ova naša nesposobna vlada sve češće umjesto da radi svoj posao glumi oporbu.

24
24ivan
17:08 19.05.2015.

jesi li ti unuk od popa đujića

DR
drugPlenky
17:10 19.05.2015.

Više od 10000 tisuća kukuriku mladunčadi je nakrcano u državnu upravu a do kraja godine planiraju još 2000, mislim stvarno tko je tu lud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije