Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJEROV OSVRT NA MESIĆEVE PROZIVKE U JASENOVCU

Sanader: Vice Vukojević priča gluposti o Jasenovcu

27.04.2009.
u 13:45

Nakon jučerašnjega oštrog istupa predsjednika Stjepana Mesića protiv fašizma i veličanja ustaštva na komemoraciji u Jasenovcu, premijer Ivo Sanader je nakon otvaranja radova na autocesti A12 poručio kako za razliku od predsjednika ne vidi da u Hrvatskoj raste opasnost od fašizma.

Mesić u Jasenovcu: Osuđujem otkapanje znanih jama i mahanje baš sada pred kamerama

Umjesto toga poručio je da smo fašizam pobijedili "upravo mi Hrvati zajedno s drugim zemljama i narodima antifašističke koalicije u Europi".

- Mislim da nema govora o nekom fašizmu. Ima ljudi koji, kao Vice Vukojević, govore gluposti o Jasenovcu, ali što se tu može, to je demokracija - drži Sanader, ističući kako on to osuđuje kao nešto što je nepotrebno i što je povijesni revizionizam.

Predsjednik Vlade ne pristaje na tezu zastarijevanja zločina u slučaju kada ga je komunizam počinio, ali i kada se dogodio i u Domovinskom ratu, te poručuje da svatko tko ga je počinio mora biti kažnjen.

Svi su zločini jednaki, smatra Sanader, bez obzira jesu li se dogodili u vrijeme antifašističke borbe, poraću ili Domovinskom ratu. Trebamo imati jednak tretman prema svim zločincima, nema veze je li netko star ili mlad, oni trebaju odgovarati pred hrvatskim sustavom - kaže premijer.


Sanader: Pripremit ćemo se za moguću epidemiju svinjske gripe

Iako se povećava broj zemalja u kojima se bilježe oboljeli od svinjske gripe, u ovom trenutku razloga za zabrinutost nema, ali ima za ozbiljne pripreme, komentirao je premijer Ivo Sanader epidemiju koja je krenula iz Meksika. Poručio je kako će sutra održati konzultacije s ministrom zdravstva i ostalim djelatnicima u toj branši koji će mu predstaviti cjelokupnu situaciju i razvoj događaja, napose u odnosu na Hrvatsku. Premijer uvjerava da ćemo se dobro pripremiti ukoliko dođe do proširenja epidemije. Skupljamo informacije i u stalnom smo kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom koja prati razvoj događaja, kaže Sanader. (S.M.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije